Omniasig isi majoreaza capitalul cu 12 milioane de euro

Omniasig VIG (fosta BCR Asigurari) isi va majora capitalul social cu 53,7 milioane de lei (12 milioane de euro), la 440,2 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor, potrivit unui convocator al asiguratorului.

Operatiunea va fi discutata in AGA, programata pentru 8 noiembrie, si va presupune emiterea unui numar de 15,33 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 3,5 lei/titlu, care vor fi oferite spre subscriere actualilor actionari.

In octombrie 2012, actionarii asiguratorului au aprobat o suplimentare de capital de 138,3 milioane de lei (30 milioane de euro), operatiune care s-a incheiat in primul trimestru al acestui an.

Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman.

Societatea si-a inceput activitatea sub denumirea BCR Asigurari si, dupa fuziunea cu fosta Omniasig, a preluat denumirea companiei absorbite.

Citeste si:
Asiguratii la stat vor putea plati diferenta de tarif la privat
Pacientii asigurati la stat...

In primele sase luni, Omniasig a avut venituri din subscrieri de 437,96 milioane de lei, in scãdere cu 20,2% fata de iunie 2012.
VIG mai detine pe piata romaneasca si Asirom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri