Actionarii BCR Asigurari au hotarat, luni, majorarea capitalului social cu 207,1 milioane de lei (47,7 milioane euro), la 250,3 milioane lei, in cadrul procesului de fuziune cu Omniasig si preluarea denumirii si emblemei societatii absorbite dupa incheierea procesului, in aprilie, informeaza Mediafax.
Anterior, BCR Asigurari si-a redus capitalul social cu 80,2 milioane de lei, la 43,2 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor inregistrate inainte de fuziune.

Grupul Vienna Insurance Group (Austria) detine 95,94% din actiunile BCR Asigurari, restul titlurilor fiind impartite de Banca Comerciala Romana (1%) si mai multe persoane fizice (3,06%).

Vienna Insurance Group (VIG) controleaza si Omniasig, unde detine o participatie de 98,56%, ceilalti actionari fiind Banca Comerciala Romana - 0,17% si mai multe persoane fizice si juridice - 1,27%. Omniasig are un capital social de 206,48 milioane de lei.

Dupa incheierea fuziunii, VIG va controla 98,55% din capitalul Omniasig, BCR - 0,18% si alti actionari (7.062 persoane fizice si juridice) - 1,27%.

Actionarii Omniasig au aprobat in august 2011 fuziunea preliminara cu BCR Asigurari, in calitate de societate absorbanta, si au imputernicit Directoratul asiguratorului sa intocmeasca proiectul de fuziune. O decizie similara a fost adoptata si de actionarii BCR Asigurari.

"Prin crearea unei singure entitati juridice in urma fuziunii, (...), societatea rezultata din fuziune va deveni noul detinator al primei pozitii in topul asiguratorilor din Romania conform primelor subscrise in 2010 (...)", se arata in proiectul de fuziune.

In 2010, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Omniasig a subscris prime de 916,1 milioane de lei si a inregistrat o cota de 11,03% din piata asigurarilor generale si de viata, rezultat care plaseaza compania pe pozitia a treia in piata.

La randul ei, veniturile BCR Asigurari s-au ridicat la 522,01 milioane de lei, rezultat care a adus companiei o cota de 6,29% din industria de profil, plasandu-se pe locul sapte.

Dupa nivelul primelor, primii doi jucatori din piata sunt Astra si Allianz-Tiriac.

In 2010, piata asigurarilor a scazut cu 6,4%, la 8,31 miliarde de lei.

Fuziunea celor doi asiguratori romani va aduce grupului austriac economii de 10 milioane de euro, cifra fiind avansata de directorul general ajunct al VIG, Peter Hagen, dupa anuntarea rezultatelor financiare, in august 2011.

"Prin implementarea acestei restructurari corporatiste, se va simplifica procesul decizional, se vor gestiona mai eficient fluxurile financiare necesare desfasurarii activitatii si se vor reduce costurile administrative prin eliminarea eventualelor suprapuneri. Mai mult decat atat, cresterea puterii de negociere a societatii cu furnizorii si cu intermediarii va duce la eficientizarea activitatii prin economii ale costurilor fixe si variabile", se mai spune in proiectul de fuziune.

VIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, iar actiunile sunt listate la Bursa de Valori din Viena.
Pe piata locala, VIG mai controleaza si Asirom.

In 2011, grupul austriac a subscris in Romania prime de 510,9 milioane de euro, in scadere cu 4,7% fata de anul precedent, din cauza restructurarii portofoliului de pe segmentul asigurarilor generale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri