In cadrul acestui proces, societatea Omniasig va fi absorbita de catre BCR Asigurari, care, la finalizarea fuziunii, va prelua numele Omniasig, arata CSA, intr-un comunicat.

Potrivit cifrelor transmise Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, cele doua societati au cumulat, la sfarsitul anului trecut, un volum total de prime subscrise de 1,2 miliarde lei.

In cadrul aceleiasi sedinte, Consiliul CSA a aprobat extinderea termenului de depunere a primelor de asigurare, in conturile asiguratorilor, de catre intermediarii in asigurari, de la 5 la 15 zile, prin modificarea Normelor privind activele admise sa acopere rezervele tehnice brute pentru asiguratorul care practica activitatea de asigurari generale, dispersia activelor admise sa acopere rezervele tehnice brute, precum si coeficientul de lichiditate, puse in aplicare prin Ordinul nr. 9/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, Consiliul CSA a decis publicarea proiectului de Norme privind autorizarea brokerilor de asigurare si/sau de reasigurare, precum si conditiile de mentinere a acesteia, puse in aplicare prin Ordinul 15/2010. Acesta cuprinde prevederi cu privire la clauzele contractuale minime obligatorii, pe care trebuie sa le contina contractul de asigurare de raspundere civila profesionala pentru brokerii de asigurare. Proiectul este disponibil pentru consultare publica timp de zece zile, pe site-ul CSA www.csa-isc.ro, la sectiunea Legislatie/Proiecte legislative.

Economii de 10 mil. euro

Fuziunea BCR Asigurari cu Omniasig, ambele controlate de Vienna Insurance Group (VIG), va aduce grupului financiar austriac economii de 10 milioane de euro.

"Suma de 10 milioane de euro se refera doar la economiile anticipate in urma fuziunii dintre Omniasig si BCR Asigurari si nu la economiile totale din Romania. In mod evident, aceste economii nu vor veni in acest an, intrucat fuziunea abia a fost initiata si avem nevoie de acordul autoritatii de reglementare. Astfel, ne asteptam, daca vom avea noroc, sa avem autorizatia pana la sfarsitul acestui an, dar nu pariez pe asta", a declarat directorul general ajunct al VIG, Peter Hagen, pentru Mediafax.

La inceputul lunii august, actionarii Omniasig VIG au aprobat fuziunea preliminara cu BCR Asigurari, in calitate de societate absorbanta, si au imputernicit Directoratul asiguratorului sa intocmeasca proiectul de fuziune.

Vienna Insurance Group (VIG) detine la BCR Asigurari o participatie de 95,93% din capital, iar la Omniasig de 98,86%.

Citeste si:

Grupul austriac mai controleaza in Romania si Asirom.

Prin preluarea Omniasig, BCR Asigurari va deveni cel mai mare jucator local din industria de profil.

In 2010, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Omniasig a incheiat pe locul trei, a subscris prime de 916,1 milioane de lei si a inregistrat o cota de 11,03% din piata asigurarilor generale si de viata. La randul ei, veniturile BCR Asigurari s-au ridicat la 522,01 milioane de lei, rezultat care a adus companiei o cota de 6,29% din industria de profil, plasandu-se pe locul sapte.

Dupa nivelul primelor, primii doi jucatori din piata sunt Astra si Allianz-Tiriac.

VIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, iar actiunile sunt listate la Bursa de Valori din Viena.