Compania Omniasig Vienna Insurance Group (VIG), rezultata in urma fuziunii dintre BCR Asigurari si vechiul Omniasig, estimeaza pentru acest an un volum de prime brute subscrise de 1,2 miliarde lei, similar cu 2011, desi in primul trimestru subscrierile celor doua companii au insumat 282 milioane lei, cu 18,8% mai putin comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut.
"Planul de dezvoltare al noului Omniasig in 2012 prevede realizarea unui volum de prime brute subscrise de 1,2 miliarde lei, o pregatire profesionala intensa a angajatilor companiei din toate segmentele de activitate, dar si lansarea unor produse noi, flexibile si adaptate actualului context economic si nevoilor clientilor. Primul astfel de produs lansat este noua polita Casco, un produs modular, adaptat fiecarei categorii de client in parte", a declarat Mihai Tecau (foto), presedintele directoratului companiei.

El a adaugat ca Omniasig urmareste, de asemenea, dezvoltarea unui plan de cariera pentru agentii colaboratori si apropierea fata de brokerii de asigurari si imbunatatirea relatiei cu acestia.

"Obiectivul principal al noii companii Omniasig este ocuparea si mentinerea pozitiei de lider al pietei asigurarilor generale din Romania".

Conform declaratiilor lui Tecau obiectivul stabilit poate fi atins consolidarea activitatii de business si adoptarea unei strategii prudente de dezvoltare. De asemenea, presedintele directoratului companiei a mentionat ca Omniasig urmareste o crestere axata pe profitabilitate, printr-o imbunatatire a ratei combinate si mentinerea ei la sub 100%, dar si prin restructurarea portofoliulului.

"Cautam, totodata, sa optimizam procesul de solutionare a daunelor, astfel incat clientii sa poata beneficia rapid de despagubirile aferente politelor incheiate. Acest lucru, va fi completat de optimizarea si reducerea cheltuielilor administrative, implicarea in proiecte si activitati de educare a publicului asupra asigurarilor si de activitati de responsabilitate sociala", a mai spus Mihai Tecau.

In prezent compania rezultata in urma fuziunii, incheiat la 1 mai 2012, are 2.000 angajati, o structura teritoriala la nivel national formata din 224 locatii (51 sucursale si 173 agentii) organizate in 6 regiuni, si un numar de aproximativ 13.000 de agenti colaboratori. Compania este administrata in sistem dualist (condusa prin intermediul unui Consiliu de Supraveghere si a unui Directorat), iar noua componenta a Directoratului Omniasig este: Mihai Tecau - presedinte Directorat, Artur Borowinski - vice-presedinte, Sergiu Loghin - membru in Directorat, Constantin Marica - membru, Liviu Stoicescu - membru, Adina Edelmaier - membru si Daniela Covacescu - deasemenea in calitate de membru.

Conform datelor neauditate, in primele trei luni ale anului, valoarea insumata a primelor brute subscrise de catre fiecare dintre cele doua companii a fost de 282,03 milioane lei, o valoare cu 18,82% mai mica decat aceeasi perioada a anului anterior. Valoarea insumata a despagubirilor platite de catre ambele companii in acest prim trimestru a inregistrat o crestere de 27% fata de primul trimestru al anului trecut, atingand suma de 287,22 milioane lei.

Ponderea cea mai mare in rezultatul inregistrat, respectiv de 73,54%, au avut-o ca si pana acum, asigurarile auto. Ramura asigurarilor Casco a crescut in acest trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, cu 25,76% si a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 136,08 milioane lei. Pe linia asigurarilor de raspundere civila a autovehiculelor (RCA si Carte Verde), Omniasig a inregistrat o scadere cu 56,48% a primelor brute subscrise, consemnand o valoare a acestora de 71,35 milioane lei. Valoarea despagubirilor platite a fost de 163,85 milioane lei pe Casco, mai mult cu 21,30% fata de perioada anterioara similara si de 109,22 milioane lei pe RCA, cu 41.67% mai mult decat in primul trimestru 2011.

Asigurarile de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) au inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 45,73 milioane lei, cu 3,19% mai putin fata de aceeasi perioada a anului 2011. In acelasi timp, insa, daunele platite pe aceasta linie au crescut cu 47,88%.

Asigurarile de accidente si boala (inclusiv de munca si boli profesionale) au inregistrat in aceasta perioada o crestere de 82,37%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, atingand o valoare a primelor brute subscrise de 5,56 milioane lei. Valoarea a fost de 1,32 milioane lei.

Alte ramuri de asigurari care au inregistrat cresteri in primul trimestru al anului in curs sunt: asigurarile de bunuri in tranzit, inclusiv marfuri transportate, bagaje si orice alte bunuri – o crestere de 9,75% si o valoare a primelor brute subscrise de 3,08 milioane lei; asigurarile de raspundere civila a mijloacelor de transport naval – cu o valoare a primelor brute subscrise de 1,71 milioane lei; asigurarile de raspundere civila generala – cu o crestere de 9,79% si o valoare a primelor brute subscrise de 9,67 milioane lei; asigurarile de calatorie – o crestere de 20% si prime brute subscrise in valoare de 1,90 milioane lei.

Aceste rezultate au fost inregistrate de BCR Asigurari si vechiul Omniasig in primul trimestru al anului 2012, perioada in care cele doua companii functionau ca doua entitati separate. Rezultatul consolidat al celor doua societati devine functional si relevant dupa data de 1 mai 2012.

Pierderile VIG in Romania au scazut la 2,7 mil. euro la 3 luni

Companiile de asigurari detinute in Romania de austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG) au inregistrat in primul trimestru prime brute subscrise de 134,5 milioane euro, in scadere cu 7% fata de perioada similara de anul trecut, iar pierderile grupului pe piata romaneasca au scazut la 2,7 milioane euro.

In primele trei luni din 2011, Vienna Insurance Group (VIG) a consemnat, in Romania, prime brute subscrise de 144,5 milioane euro si o pierdere de 5 milioane euro.

VIG controleaza in Romania patru companii de asigurari, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata. BCR Asigurari si Omniasig au fuzionat.

Companiile VIG din Romania au raportat pentru primele trei luni din 2012 prime nete incasate de 118,1 milioane euro, in scadere cu 11% de la 133 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise de companiile VIG din Romania au coborat la 106,8 milioane euro, in urma restructurarii portofoliului, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de VIG.

In zona asigurarilor de viata, primele au urcat usor, la 27,7 milioane euro.

Vienna Insurance Group (VIG) este prezent in Austria, Romania, Polonia, Cehia, Slovacia si alte tari din Europa Centrala si de Est.

Grupul a inregistrat in primul trimestru prime brute subscrise de 2,7 miliarde euro, in urcare cu 5,5% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, in timp ce profitul net a urcat cu 3,6%, la 119,8 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri