Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit va avea disponibile pentru perioada 2014-2020 fonduri pentru finantare de proiecte de 7,1 miliarde euro, in scadere cu un miliard euro fata de 2007-2013, si va reduce la mai putin de jumatate numarul de masuri pentru care vor fi alocate sumele.

"Vom restructura numarul de masuri la 9-10 si sa directionam acesti bani catre domeniile unde sunt necesari. (…) Lucram pentru prezentarea datelor pentru viitoarea structura a programului 2007-2013", a declarat marti, la conferinta ZF Agribusiness, directorul general adjunct Implementare Tehnica din cadrul APDRP, Nicolae Popa, conform Mediafax.

Potrivit acestuia, in prezent, gradul de absorbtie a fondurilor alocate in perioada 2007-2013 este de 76%, iar pentru plati este de 52%.

"In momentul de fata suntem pe finalul programului. Vom ajunge la un grad de absorbtie la 95%, pentru ca platile se fac pana in decembrie 2015", a mai spus Popa.

Intre 2007 si 2013 au fost aprobate pentru finantare 67.000 de proiecte, din 140.000 depuse si evaluate la 18 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri