„Onorariul nostru reprezinta o treime din pachetul brut anual. Avem o singura baza de date pentru toate cele 50 de birouri, iar infrastructura IT ne permite ca in cadrul unui contract regional care acopera 20 de tari de exemplu, sa avem un manager de cont care cunoaste bine compania client si actioneaza ca punct de contact unic pentru toate filialele”, explica Neagoe.

Cum functioneaza, pe scurt, un proces de recrutare?

„Agream cu compania client ce isi doreste. Clientul il cauta pe <<Fat-Frumos>>, noi intelegem ce inseamna <<Fat-Frumos>>pentru client si incercam sa-l gasim. Punem la punct strategia de search si ii dam drumul. Ajungem la o lista scurta cu trei, cinci persoane, organizam interviurile cu compania-client, prezentam candidatii, dezbatem plususri si minusuri, prioritizam competente si alegem finalistii, alaturi de companie”, afirma Mona Neagoe, unul dintre cei mai puternici head-hunteri din Romania.

Agentia de recrutare ajuta clientul atat in partea de semnare/contract-oferta, cat si in cele 2-3 luni care urmeaza angajarii, in care tine legatura atat cu angajatii, cat si cu angajatorii.

„Trebuie sa vedem daca lucrurile functioneaza normal, sa ne asiguram ca ceea ce s-a discutat se intampla, pentru a minimiza riscul de garantie de 6 luni sau un an.”

Profesorii romani pot preda...
Citeste si: Dascalii romani pot preda in SUA. Ce conditii trebuie sa indeplineasca

Premergator semnarii contractului de angajare, are loc verificarea referintelor, in care agentia incearca sa obtina 3600 feedback despre viitorul angajat: de la fosti manageri, colegi, subordonati, etc.

Afla mai multe despre acest subiect in articolul: La pranz cu Mona Neagoe, head-hunterul care a recrutat 400 de manageri

Fotografia a fost realizata de catre Mircea Dragos.

Digi | RCS & RDS face...
Citeste si: RCS & RDS face angajari. Se cauta 300 de specialisti