Praktiker a intrat in insolventa: un tribunal din Germania a deschis procedurile de intrare in incapacitate de plata

Un tribunal din Germania a deschis luni procedurile de insolventa pentru retailerul de bricolaj Praktiker AG, in urma unei cereri depuse in luna iulie de grupul german, prezent si in Romania prin divizia internationala.

Tribunalul din Saarbrucken l-a numit ca lichidator pe adminstratorul Udo Groner, se arata intr-un comunicat al Praktiker. Groner era deja lichidator provizoriu la Praktiker dupa cererea de insolventa depusa de retailer in instanta la 11 iulie, relateaza Mediafax.
In comunicatul Praktiker se mentioneaza ca exista mai multi potentiali cumparatori pentru magazinele Praktiker si Max Bahr, unul dintre brandurile grupului.
Primele oferte angajante au fost anuntate si urmeaza sa fie transmise in scurt timp, se arata in comunicat. Ofertele vor fi evaluate, iar o decizie finala este aseptata in luna octombrie.
In urma deschiderii procesului de insolventa, autoritatea de a lua decizii este transferata de la consiliul director al Praktiker lui Groner.
Retailerul a anuntat in 11 iulie ca magazinele Max Bahr si afacerile internationale ale Praktiker Group nu sunt afectate de cererea pentru intrarea in insolventa a Praktiker AG, care a vizat si alte opt subsidiare din Germania.
Divizia internationala a Praktiker include operatiunile din Grecia, Polonia, Ungaria, Romania, Bulgaria si Ucraina. Praktiker are operatiuni si in Turcia si Luxemburg.
Retailerul german a cerut intrarea in insolventa dupa ce negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finantare au esuat.
Compania a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 190 milioane euro, fata de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro in 2011. Veniturile Praktiker au scazut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro.
Vanzarile Praktiker in Romania au scazut cu 6,5% in primul trimestru, la 21,6 milioane de euro. Divizia internationala a Praktiker a consemnat o scadere de 12,6% a vanzarilor, la 112,4 milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri