Afacerile Cemacon au crescut cu 34% in primele noua luni

Cemacon SA (CEON), unul dintre principalii producatori de sisteme de zidarie din Romania, a raportat rezultate in crestere pe trimestrul 3 din 2013. Volumele vandute au crescut cu 38%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012, respectiv cu 34% in primele 9 luni ale anului 2013, fata de 2012.

Cresterea Cemacon s-a datorat lansarii unei noi game de blocuri ceramice – denumita Evoceramic - si strategiei de consolidare a retelei de distributie.
La nici jumatate de an de la lansarea pe piata a gamei Evoceramic, Cemacon a devenit furnizor de sisteme de zidarie pentru unele dintre cele mai importante si de amploare proiecte rezidentiale din tara. In Timisoara, compania va furniza blocuri ceramice pentru constructia Complexului Rezidential Armonia, format din 87 de vile de lux.

In Sibiu, materialele Cemacon sunt folosite pentru constructia unor ansambluri rezidentiale a cate 180, respectiv 120 de apartamente. Compania este, de asemenea, furnizorul sistemelor de zidarie pentru cel mai mare proiect rezidential din Romania in acest moment, dezvoltat la Cluj, ce cuprinde 240 case si 320 de apartamente.
In 2013, Cemacon a deschis centre de distributie proprii in piete in care era foarte putin cunoscut. In acest fel, compania a adus mai aproape de constructori si clientii finali nu doar o gama completa de produse – Evoceramic, ci si consultanta specializata. Strategia s-a dovedit a fi una castigatoare, avand in vedere evolutia exceptionala in vanzari din Timisoara. In primele 9 luni ale anului, zona Timisoarei a avut cea mai spectaculoasa crestere, vanzarile in regiune crescand de 10 ori fata de aceeasi perioada a anului 2012.

„Anul acesta am dorit ca prin toate proiectele pe care le intreprindem sa ne deschidem premisele de crestere: am creat un portofoliu nou de produse, am trecut printr-un proces de rebranding, ne-am extins in piete noi. In continuare, in 2014 mizam pe crestere si ne-am pregatit deja strategia care sa ne sustina in acest sens”, a declarat Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon SA.

Compania estimeaza pentru intregul an o evolutie de 40% a business-ului, la peste 50 de milioane de lei (cca. 12 mil. €).

Citeste si:
Cemacon deschide a 3-a fabrica de materiale de constructii
Cemacon deschide a 3-a...

Cemacon este al treilea jucator pe piata producatorilor de blocuri ceramice din Romania, fiind clasat in urma austriecilor de la Wienerberger si a iesenilor de la Brikston (Ceramica Iasi).

Cei mai mari actionari ai Cemacon sunt fondul de investitii KJK Fund SICAV-SIF, inregistrat in Luxemburg si administrat de compania finlandeza KJK Capital Management (29,1%), SSIF Broker Cluj-Napoca (13%), iar seful Casei de Insolventa Transilvania Andrei Cionca detine impreuna cu alte persoane si firme un pachet reprezentand 21,8% din actiuni, potrivit celor mai recente date disponibile.

Actiunile Cemacon Cluj-Napoca sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti (simbol bursier CEON).

Citeste si:
Cuvintele cheie după care recrutorii au selectat CV-urile...
Cuvintele cheie după care...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri