Coca-Cola, profit in crestere, venituri in scadere

Profitul net al Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare la nivel mondial, a crescut cu 6% in trimestrul al treilea, la 2,45 de miliarde de dolari, de la 2,31 miliarde de dolari in urma cu un an, sustinut de volumul mai mare al vanzarilor in America de Nord.

Veniturile grupului au scazut cu 3%, la 12,3 miliarde de dolari, dar au depasit estimarile analistilor, de 12,05 miliarde de dolari, in timp ce volumul a avansat cu 2%, potrivit datelor publicate marti de Coca-Cola, relateaza Bloomberg.

Volumul vanzarilor a crescut cu 2% in America de Nord, unde compania a redus preturile pentru atragerea clientilor. In trimestrul al doilea, volumul din America de Nord s-a redus cu 1%. In Europa, volumul a scazut cu 1%, dupa un declin de 4% inregistrat in trimestrul al doilea.

Cresterea volumului in America de Nord si incetinirea declinului acestuia in Europa au compensat instabilitatea in crestere de pe pietele emergente, a declarat directorul general Muhtar Kent, scrie Mediafax.

"Nu suntem imuni la impactul evenimentelor macroeconomice globale, dar viziunea noastra pentru 2020 si strategiile pe termen lung vor ramane intacte. Compania ramane dedicata obiectivelor de performanta pe termen lung si returnarea de valoare actionarilor", afirma Kent imtr-un comunicat.

Citeste si:
Coronavirus | 67% dintre români spun că situația lor financiară s-a...
Raport: 67% dintre români...

Rata de schimb valutar a avut in trimestrul al treilea un impact de 2% asurpa veniturilor nete si de 5% asupra profitului operational in termeni comparabili.

Compania avertizeaza ca fluctuatiile de curs valutar vor reduce profitul operational in termeni comparabili cu pana la 6%, in trimestrul al patrulea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri