Producatorii de carne din Romania sustin ca o reducerea a TVA la carne, pe modelul aplicat in industria de panificatie, ar avea efecte benefice atat pentru consumatori cat si pentru jucatorii din aceasta piata.

“Reducerea TVA ne-ar scoate din foame. Cel mai simplu ar fi ca TVA sa se incaseze la cumparatorul final”, spune Irina Cernat, director general Pestisorul de aur.

La randul sau, Iulian Pasare, director general al Chemtech, sustine ca o reducere a TVA va atrage o scadere a pretului produsului final si implicit va stimula consumul.

In replica, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a explicat ca nu este suficienta micsorarea TVA pentru a scadea evaziunea, ci este nevoie si de masuri adiacente.

Evaziunea pe TVA in domeniul carnii si produselor din carne a fost, in 2011, de 230 milioane de euro, in conditiile in care o buna parte din produse si materie prima au disparut imediat de pe piata dupa majorarea taxei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri