ANAF va mentine organele fiscale actuale pana in 2015, cand estimeaza ca va reduce in continuare prezenta serviciilor fiscale municipale, orasenesti si comunale si va ramane un singur organ fiscal cu competenta judeteana la nivel de judet din punct de vedere al administrarii fiscale, scrie Mediafax.

"In Codul de Procedura Fiscala se defineste notiunea de «organ fiscal», noi am incercat prin reorganizare sa nu ne atingem, pe cat posibil, de organe fiscale si ele sa continue sa existe, cu cateva exceptii foarte putin importante. Am pastrat aceleasi organe fiscale si vor continua sa existe pana in 2015, cand estimam ca vom reduce in continuare prezenta serviciilor fiscale municipale, orasenesti si comunale. Practic la acel moment vom ramane cu un singur organ fiscal cu competenta judeteana la nivel de judet, din punct de vedere al administrarii fiscale, cei care se ocupa cu primirea declaratiilor, inregistrare sau rambursarea de TVA", a declarat joi secretarul general al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Octavian Deaconu, la o conferinta organizata de compania de consultanta si audit PwC pe tema reorganizarii Fiscului.

El a aratat ca, in ceea ce priveste inspectia fiscala, competenta este unificata la nivel de judet de mai multi ani, existand un singur organ de inspectie fiscala. Aceasta structura functioneaza si in prezent, insa pentru contribuabilii mijlocii exista de acum incolo o structura dedicata, cu cateva servicii de inspectie care efectueaza numai verificari pe acest segment de contribuabili din judetul respectiv.

Deaconu a explicat ca au existat cazuri in care, inclusiv la ultima reorganizare a institutiei, s-a redus prezenta fiscala in localitati foarte mici, la nivelul comunelor, motivata si de reducerea prezentei prin trezorerii in acele puncte.

"Evident, e o chestiune de eficienta, nu ne permitem din punct de vedere al bugetului sa mentinem servicii fiscale in localitati extrem de mici, unde numarul de contribuabili si venituri colectate sunt foarte reduse. (...) La Bucuresti, data fiind dimensiunea unui sector, ea e comparabila cu a unui judet, deci asimilam administratia fiscala a unui sector cu cea a unui judet", a mentionat reprezentantul ANAF.

Citeste si:
Spațiul Privat Virtual se interconectează cu Ghiseul.ro
Spațiul Privat Virtual se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Câte firme și-au închis porțile în 2020
Setari Cookie-uri