Dusan Wilms, unul dintre cei mai longevivi CEO din comertul local, isi va incheia mandatul de director general al Metro Cash&Carry Romania la 1 decembrie, dupa ce a condus operatiunile companiei in ultimii patru ani.

Dusan Wilms (foto) isi continua activitatea in cadrul Metro Group, printre noile sale responsabilitati numarandu-se si coordonarea procesului de repozitionare si dinamizare a magazinelor real,- Hyper Magazine din Romania, ramase in cadrul grupului.

“Mandatul meu de director general al Metro Cash&Carry Romania s-a finalizat, multumit ca am reusit sa stabilizam business-ul local, intr-o perioada de criza", a declarat Dusan Wilms.

In timpul primului mandat al sau ca director general al Metro Cash&Carry Romania (1999-2005), compania a cunoscut cea mai puternica perioada de expansiune a retelei pe piata locala. Mai mult, Dusan Wilms a fost primul roman care a preluat conducerea unei multinationale prezente pe piata locala in 1999.

Wilms a revenit la conducerea companiei in 2009, fiind unul dintre cei mai longevivi CEO din comertul romanesc.

Citeste si:
Schimbări în cadrul GroupM: Cătălin Găitănaru este noul CEO Mindshare
Schimbări în cadrul GroupM:...

In timpul mandatului sau au fost lansate cateva programe printre care reteaua de francize La Doi Pasi (care numara aproximativ 670 de magazine de proximitate), programul de sustinere a producatorilor locali “De-ale noastre”, magazinul online Metro si conceptul Metro Punct dedicate clientilor revanzatori.

Succesorul sau, Gilles Roudy, va prelua conducerea companiei locale incepand cu 1 decembrie. Roudy a fost director comercial Real International incepand din 2009. Inainte de a se alatura real,-, Gilles Roudy a lucrat la Carrefour timp de 30 de ani in diverse pozitii manageriale, precum CEO al Carrefour Turcia, Belgia, Polonia si o regiune de afaceri europeana, inclusiv Romania.

Metro Cash&Carry este prezent in 29 tari cu peste 700 de magazine cash&carry si 120.000 de angajati. Anul trecut cifra de afaceri a companiei a fost de circa 32 de miliarde de euro.

La nivel de grup, vanzarile au atins in 2012 valoarea de 67 mld. euro. Compania numara aproximativ 280.000 de angajati si opereaza 2.200 de locatii in 32 de tari.

Citeste si:
Metro Cash&Carry România reaprovizionează magazinele de mai multe...
Coronavirus | Metro...

Pe plan local compania este prezenta din anul 1996, cand a deschis primul sau centru de distributie. In prezent reteaua numara 32 de magazine in 24 de orase.

Cititi si Seful METRO Cash&Carry Romania: Exista un interes crescut in mediul rural pentru magazinele in franciza


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Seful Metro Cash&Carry, la final de mandat dupa 3 ani
Setari Cookie-uri