Cei mai mari actionari ai Cemacon ofera 4,67 milioane lei pentru preluarea companiei

Cei mai mari actionari ai Cemacon - fondul de investitii KJK Fund SICAV-SIF, SSIF Broker si firma Andrei&Andrei Consultanta, detinuta de Andrei Cionca, fondatorul Casei de Insolventa Transilvania - vor lansa o oferta de preluare a pachetului de 34,18% din firma pe care nu-l detin, scrie Mediafax.

Oferta se va derula in perioada 6 - 24 ianuarie, iar valoarea acesteia este de 4,67 milioane lei. Actionarii minoritari isi pot vinde titlurile detinute in cadrul firmei la un pret de 0,052 lei, cu 4,2% mai mare fata de cea mai recenta cotatie din piata, de 0,0499 lei.

Fondul de investitii KJK Fund SICAV-SIF, SSIF Broker si firma Andrei&Andrei Consultanta au incheiat in octombrie un acord in baza caruia vor actiona concertat in ceea ce priveste deciziile referitoare la producatorul de caramizi. In baza acestui acord, cei trei actionari impreuna cu Casa de Insolventa Transilvania si alte cinci persoane fizice, printre care si Andrei Cionca, detin cumulat 65,82% din actiunile Cemacon.

Potrivit legislatiei pietei de capital, investitorii care controleaza direct sau impreuna cu alte persoane peste 33% din actiunile unei companii listate trebuie sa lanseze o oferta de preluare pentru restul titlurilor. Ofertantii au anuntat insa din octombrie ca urmeaza sa lanseze oferta de preluare.

Afacerile producatorului de caramizi din Zalau au crescut cu 34% in primele noua luni, la 34,8 milioane lei (7,9 milioane euro), iar pierderile au fost reduse la 2,8 milioane lei (640.000 de euro), jumatate din cele consemnate in perioada similara a anului trecut.

Citeste si:
In proces de reorganizare, Dafora isi mareste afacerile cu 50%
In proces de reorganizare,...

Actiunile Cemacon Cluj-Napoca sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti. Titlurile Cemacon au incheiat sedinta bursiera de vineri in crestere cu 1,22%, la 0,0499 lei. La acest pret, compania are o capitalizare de 13,11 milioane lei (2,94 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri