Andrei Iancu Timofte, directorul general al Transilvania Constructii si fiul presedintelui CA al firmei, lanseaza o oferta de preluare a pachetului de 18,77% din firma pe care nu-l detine, oferind actionarilor minoritari 11,71 milioane lei (2,88 milioane euro).

Oferta se va derula in perioada 21 ianuarie - 10 februarie, la un pret de 62 lei, cu 3,9% mai mare fata de cotatia de miercuri, relateaza Mediafax.
Operatiunea a fost initiata prin prin intermediul firmei Parc Logistic Transilvania, detinuta de Andrei Iancu Timofte.
El a cumparat in noiembrie aproape 50% din actiunile societatii de constructii de la SIF Banat-Crisana (SIF1), dupa ce in luna august mama sa, Gabriela Timofte, a vandut SIF-ului 29% din actiuni.
Tranzactia a fost realizata la pretul de 62 lei/actiune.
In actionariatul firmei se regasesc presedintele Consiliului de Administratie, Mircea Timofte, care detine 30,14% din actiuni, firma Parc Logistic Transilvania, cu 49,62% din titluri, si Andrei Iancu Timofte, cu 1,22% din capital.
In sedinta bursiera de joi, actiunile Transilvania Constructii au crescut cu 2,26%, la 61 lei, pret la care firma este evaluata la 57,69 milioane lei (12,7 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri