Andrei Iancu Timofte a cumparat joi 49,62% din actiunile Transilvania Constructii prin intermediul firmei Parc Logistic Transilvania, pachet pentru care a platit 29,1 milioane lei (6,5 milioane euro).

Prin aceasta tranzactie, familia Timofte a ajuns din nou sa detina pachetul majoritar de actiuni. Andrei Iancu Timofte si tatal sau, Mircea Timofte, detin aproximativ 80% din actiunile Transilvania Constructii.

Andrei Iancu Timofte a cumparat pachetul de 49,62% din actiuni printr-un deal, la pretul de 62 lei/actiune, reiese dintr-o notificare transmisa, vineri, Bursei de SSIF Broker (BRK), firma prin care a fost realizata achizitia.

Transferul a fost realizat la un pret cu 10% mau mare fata de cotatia inregistrata miercuri si cu 24% peste cea din auugust (50 lei/actiune) cand SIF Banat-Crisana a cumparat 29,22% din actiunile Transilvania Constructii de la Gabriela Timofte, sotia presedintelui CA, Mircea Timofte.

Atunci, SIF Banat-Crisana a platit 13,8 milioane lei (3,1 milioane euro) pentru actiuni.Potrivit presei locale, Gabriela Timofte a vandut actiunile fara sa discute in prealabil cu sotul sau.

Anterior tranzactiei din luna august, SIF Banat-Crisana a mai cumparat actiuni Transilvania Constructii, iar dupa ce a preluat pachetul de la Gabriela Timofte a derulat o oferta de preluare la finalul careia a ajuns sa detina 50,82% din titlurile firmei.

Citeste si:

Din luna august si pana marti, cand s-a incheiat oferta de preluare, SIF Banat-Crisana a cumparat in total 21,6% din actiunile Transilvania Constructii, pentru care a platit peste 15 milioane lei (3,5 milioane euro).

In urma tranzactiei de joi, SIF Banat-Crisana mai detine aproape 1,2% din actiunile firmei de constructii.

Raportat la pretul la care a fost realizat deal-ul cu pachetul 49,62% din actiuni, de 62 lei/titlu, Transilvania Constructii are o capitalizare bursiera de 58,6 milioane lei (13,1 milioane euro).

In sedinta bursiera de vineri, actiunile Transilvania Constructii au crescut cu 0,51%, la 59,3 lei, pret la care firma este evaluata la 56 milioane lei (12,6 milioane euro).

In actionariatul firmei se mai regasesc presedintele Consiliului de Administratie, Mircea Timofte, care detine 30,14% din actiuni, si Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (3,17%), potrivit celor mai recente raportari.