SIF Banat-Crisana detine 49,63% din actiunile Transilvania Constructii, cea mai mare parte a titlurilor fiind cumparate la finalul lunii august de la Gabriela Timofte, sotia presedintelui CA, Mircea Timofte. Atunci, SIF Banat-Crisana a platit 13,8 milioane lei (3,1 milioane euro) pentru pachetul detinut de Gabriela Timofte (29,22%).

Gabriela Timofte mai are doar 2.230 de actiuni Transilvania Constructii, reprezentand 0,0024% din capitalul social al firmei.

Pretul propus de SIF Banat-Crisana in oferta de preluare, de 50 lei/titlu, este egal cu cel la care a cumparat pachetul de 29,22% din actiuni de la Gabriela Timofte. In luna august, pretul actiunilor Transilvania Constructii a urcat cu aproape 54% in cinci zile, de la de la 32,5 lei la 50 lei, sustinut de achizitiile realizate de SIF Banat-Crisana.

Cotatia propusa de SIF Banat-Crisana in oferta de preluare este cu aproape 1,5% sub pretul actiunilor Transilvania Constructii anterior publicarii anuntului de oferta, de 50,75 lei/titlu.

Mircea Timofte detine 30,14% din actiunile Transilvania Constructii, potrivit celor mai recente raportari.

Citeste si:

Daca va vinde pachetul catre SIF Banat-Crisana in cadrul ofertei, Mircea Timofte va incasa 14,2 milioane lei (3,2 milioane euro). In acest caz, SIF Banat-Crisana ajunge sa plateasca 28 milioane lei (6,3 milioane euro) pentru actiunile detinute de Gabrila si Mircea Timofte, ajungand sa detina 79,77% din titlurile firmei de constructii.

Oferta de preluare incepe miercuri, 23 octombrie, si se va incheia pe 12 noiembrie, fiind intermediata de casa de brokeraj Swiss Capital.

"Ofertantul nu intentioneaza retragerea de la tranzactionare a actiunilor emise de Transilvania Constructii sau lichidarea societatii. SIF Banat-Crisana intentioneaza alegerea altor membri in Consiliul de Administratie si nu are in vedere modificarea obiectului de activitate al emitentului", se arata in prospectul ofertei aprobat joi de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Raportat la pretul din oferta de preluare, firma de constructii este evaluata la 47,3 milioane lei (10,6 milioane euro), in timp ce capitalizarea bursiera calculata in functie de cotatia bursiera de miercuri a actiunilor este de aproape 48 milioane lei (10,8 milioane euro).

Transilvania Constructii a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 14,8 milioane lei (3,4 milioane euro), in scadere cu 16% fata de perioada similara a anului trecut, si un profit de 974.000 de lei (222.000 de euro). In prima jumatate a nului trecut, firma a consemnat o cifra de afaceri de 17,7 milioane lei si un profit de 1,9 milioane lei.