Gigantul suedez IKEA nu intentioneaza sa deschida o unitate de productie in Romania, nici la Jucu, nici in alta localitate, au raspuns reprezentantii companiei solicitarii wall-street.ro.

“Compania IKEA Group nu are in plan deschiderea unei unitati de productie in Romania, nici la Jucu, nici in alta localitate. Mentionam ca IKEA Group nu detine in prezent nici o unitate de productie in Romania”, au declarat reprezentantii companiei.

Remus Lapusan, care este consilier judetean si presedinte al PSD Cluj, a declarat ca autoritatile judetene vor extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 cu 24 de hectare, pentru a permite unei firme din industria lemnului si mobilei infiintarea unei unitati de productie.

"Suntem intr-o faza destul de avansata si, in momentul in care Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna Jucu va fi extins cu 24 de hectare, exista un investitor strain care sa vina sa investeasca si sa infiinteze o unitate de productie. Este vorba despre o firma din industria lemnului si mobilei, care va crea circa 400 de locuri de munca. Autoritatile judetene discuta extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 printr-un transfer de teren cu o suprafata de 24 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj catre Tetarom. Cred ca in acest an vom realiza extinderea", a spus Lapusan, fara a oferi alte detalii privind identitatea firmei respective.

Surse din mediul economic clujean au declarat ca ar fi vorba despre producatorul suedez de mobila IKEA.

Citeste si:
Avem si fabrici nu doar malluri: cum a avansat productia din...
Avem si fabrici nu doar...

Retailerul suedez IKEA a raportat in perioada 1 septembrie-31 august 2013 vanzari de 440 mil. lei, in crestere cu aproximativ 10% fata de anul trecut.

IKEA lucreaza in Romania cu 40 de furnizori locali care livreaza circa 5% din produsele comercializate in magazinul din Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Infografic] Cei mai mari producatori de mobila din Romania