Ikea a cumparat in Romania 33.600 de hectare de padure, prima achizitie de acest fel efectuata la nivel mondial de grupul suedez specializat in retailul de mobila si decoratiuni.

"Ikea Group a decis sa investeasca in operatiuni forestiere. Aceasta decizie ne faciliteaza accesul la materie prima lemnoasa administrata sustenabil (...). Investitia in paduri este si o modalitate de a ne diversifica activele. Prin aceasta achizitie, Romania devine prima tara in care Ikea Group isi va administra propriile operatiuni forestiere si ne-am propus sa fim un exemplu de management sustenabil al padurilor", a declarat Frederik de Jong, Chairman of the Board Ikea Romania.

IKEA a fost consiliata de avocatii de la WolfTheiss in aceasta tranzactie.

Proprietatea cumparata este localizata in centrul si nord-estul Romaniei, cu o concentrare mica si in nord-vest, potrivit comunicatului. Ikea nu a comunicat pretul si nici vanzatorul. Grupul ajunge sa detina astfel in Romania - in premiera mondiala - atat resurse de lemn, cat si o relatie directa de productie cu furnizorii locali de mobila, respectiv produse finite in magazine.

Potrivit Violetei Nenita, purchasing operations manager South East Europe Ikea Purchasing, in Romania Ikea colaboreaza cu peste 20 de furnizori, care produc in principal canapele, fotolii, mese, scaune, articole pentru copii si produse de ceramica.

"Mai mult de 14.000 de persoane lucreaza pentru furnizorii nostri din Romania, iar valoarea produselor achizitionate de Ikea Group din Romania a crescut la peste 400 de milioane de euro pe an. Avem colaborari de peste 15 ani cu furnizorii nostri actuali, perioada in care cei mai multi dintre ei si-au marit vanzarile si si-au imbunatatit semnificativ capacitatile de productie", a adaugat Nenita.

Divizia de retail a Ikea Group este reprezentata in Romania printr-un magazin, deschis in Bucuresti in 2007, iar grupul a cumparat recent terenul pentru al doilea magazin, tot in Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri