Romcarm Prod Distribution activeaza pe piata carnii din anul 2005 si a raportat in 2012 afaceri in valoare de 8,5 mil. euro si un profit de circa 120.000 de euro, potrivit ultimelor date disponibile la Ministerul Finantelor.

“Intrarea in insolventa s-a produs la cererea Unicredit Tiriac Bank, unde aveam contractata o linie de credit de 5,2 mil. lei. Banca ne-a cerut garantii suplimentare de 500.000 de lei pentru a fi sigura ca vom plati. Am depus un plan de reorganizare al firmei, speram sa fie acceptat”, a spus Danut Dodu.

Potrivit acestuia, Romcarm a incheiat anul trecut cu pierderi pe fondul falimentului unuia dintre partenerii, dar si a scandalului carnii de cal care a impactat vanzarile companiei.

“In ultimele 3-4 luni ale anului trecut am intrat pe pierdere. Cifra de afaceri a crescut comparativ cu 2012, insa 2013 a fost un an de subzistenta”, a completat Dodu.

Citeste si:

Romcarm Prod Distribution are 45 de angajati si detine o sectie de transare carne in Adjud, Vrancea. Actionarii companiei sunt Danut Dodu (24,5%), Cristinel Chelaru (18,8%), Nicusor Cautis (18,8%), Gheorghita Dobre si Nicu Rogozan, fiecare cu 18,8% din actiuni.

Consumul in industria carnii a fost anul trecut unul dintre cele mai scazute din ultimii zece ani. La aceste cifre se adauga o crestere a evaziunii in sectorul carnii la peste 65%, care s-a extins la nivelul intregului comert.

Una dintre solutiile propuse anul trecut de producatorii de carne a fost reducerea TVA pe modelul din panificatie, unde autoritatile au decis scaderea nivelului TVA de la 24% la 9% la 1 septembrie.