Grupul de companii Grampet-GFR, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, infirma informatiile din presa straina care spun ca privatizarea HZ Cargo din Croatia este un esec, pentru ca garantiile financiare necesare nu au fost depuse la timp.

“Privatizarea din Croatia nu s-a incheiat, nici macar nu a ajuns la faza depunerii garantiilor. Procedura continua, dupa cum declara chiar Ministrul Transporturilor croat. Privatizarea HZ Cargo este in plina desfasurare, iar Grampet Group, impreuna cu autoritatile guvernamentale croate, reprezentate de Ministerul Transporturilor, continua negocierile pentru privatizarea a 75% din HZ Cargo, operatorul feroviar de transporturi de marfa, aflat in prezent in proprietatea statului croat”, au declarat reprezentantii companiei romanesti.

Ministrul Transporturilor Hajdas Doncic, autoritatea mandatata sa efectueaze privatizarea HZ Cargo a infirmat declaratiile atribuite ministrului de finante: “Conform cu negocierile desfasurate la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, intalnirea dintre cele doua parti ar trebui sa aiba loc saptamana aceasta sau saptamana viitoare. In continuare ar trebui sa se ajunga la un acord cu partenerii romani in ceea ce priveste detaliile contractului si indeplinirea conditiilor pentru preluarea firmei, care ar trebui sa fie respectate atat de partea romana cat si de partea croata. Exista posibilitatea ca pana la sfarsitul lunii sa se ajunga la un raspuns final privind privatizarea HZ CARGO.”

Grampet Group a castigat licitatia din Croatia datorita ofertei superioare celor depuse de ceilalti concurenti (Rail Cargo Austria si AWT Cehia) insa procedura de preluare a HZ Cargo se va finaliza doar in masura in care situatia economica si financiara a operatorului croat se va dovedi a fi conforma cu planurile de dezvoltare strategic a companiei romanesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri