Doi dintre noii administratori CFR SA au renuntat la functie, la o saptamana de la numire

Victor Cionga, fost director general al Bursei de Valori, si George Ciobanasu, auditor financiar, au renuntat la functia de membru in Consiliul de Administratie al CFR SA la numai o saptamana de la numirea in aceasta pozitie, au declarat surse apropiate situatiei.

Cei doi si-au anuntat retragerea inca de joi, potrivit surselor citate. Cionga si Ciobanasu nu au putut fi contactati pana la ora transmiterii acestei stiri. Adunarea Generala a Actionarilor CFR SA, compania care administreaza infrastructura feroviara si controlata de stat prin Ministerul Transporturilor, a revocat la 10 ianuarie intregul Consiliu de Administratie, invocand managementul defectuos, si a numit o noua structura de conducere, potrivit Mediafax.

Noii administratori selectati sunt Ovidiu Putura, secretar de stat in Ministerul Justitiei, Ovidiu Petrisor Artopolescu (membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica), Victor Cionga (in prezent managing partner la AZ Capital Advisors), Florin Luca (consultant financiar) si George Ciobanasu (auditor financiar).

Vechiul Consiliul de Administratie era format din Florian Raimund Kubinski (presedinte, CFO Volksbank Romania), George Micu (membru, director general CFR SA), Enache Jiru (membru, secretar de stat in Ministerul Finantelor) si Sebastian Tcaciuc (membru).

Kubinski a comunicat la 11 ianuarie ca in cele noua luni de mandat Consiliul de Administratie din care facea parte a respectat angajamentele asumate in fata institutiilor financiare internationale si a adoptat masuri care au avut ca efect inregistrarea de profit si eliminarea datoriilor fata de buget.

Citeste si:
Ministrul Transporturilor vrea tren metropolitan în București
Ministrul Transporturilor...

Corpul de Control al Ministerului Tranporturilor a sesizat DNA si Sectia Regionala de Politie de Transporturi Bucuresti dupa un control la CFR SA, in urma caruia au fost constatate deficiente de natura economica, administrativa sau organizatorica, precum si indicii privind savarsirea de infractiuni.
Ministerul Transporturilor a dispus controale si la companiile Tarom, CFR Marfa, CFR Calatori si Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF, perioada analizata fiind ianuarie 2012 - septembrie 2013.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri