Ghinionul de la Loteria Romania: a fost amendata cu 9 mil. lei pentru intelegeri cu alte companii

Loteria Romana SA, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom SA Holdings si Lotrom SA au fost sanctionate de Consiliul Concurentei cu amenzi in valoare totala de 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro).

Cele patru companii au realizat o intelegere privind implementarea programului video -loterie in Romania, prin stabilirea unei obligatii de neconcurenta in cadrul Contractului de credit–furnizor. Obligatia de neconcurenta prevedea ca pe perioada derularii contractului, 2003-2013, Loteria Romana nu avea voie sa desfasoare un alt program de video-loterie sau unul similar in cooperare cu alte companii.

Desi au existat oferte primite din partea altor companii privind implementarea unui alt program de Video-Loterie, clauza de neconcurenta cuprinsa in contractul incheiat intre cele patru companii a condus la restrangerea concurentei atat pe piata exploatarii masinilor electronice cu castiguri din Romania, cat si pe pietele aferente productiei/comercializarii de echipamente.

„Conform legislatiei din domeniul jocurilor de noroc, Loteria Romana detine exclusivitate pentru activitatea de video-loterie, iar restrictia cuprinsa in contract a eliminat concurenta de pe aceasta piata prin derularea a unui singur asemenea program pe o perioada de 10 ani”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Companiile au incalcat atat legislatia nationala, cat si cea comunitara din domeniul concurentei si au fost sanctionate astfel:
- Compania Nationala Loteria Romana SA: 9.018.141 lei (2.012.708 Euro)
- Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services: 5.541.874 lei (1.236.860 Euro)
- Intracom SA Holdings: 1.779.528 lei (397.163 Euro)
- Lotrom SA: 512.469 lei (114.375 Euro)

Citeste si:
Chirițoiu: Prețul electricității pentru populație a fost prea mic...
Chirițoiu: Prețul...

Conform Legii Concurentei, sunt interzise orice intelegeri intre companii care au ca obiect sau ca efect impiedicarea, restrangerea ori denaturarea concurentei prin limitarea sau controlul productiei, comercializarii, dezvoltarii tehnice etc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri