Cinci companii de pe piata produselor pentru tehnica dentara au fost amendate de Consiliul Concurentei cu 456.237 lei (102.613 euro) pentru intelegeri anticoncurentiale de stabilire a preturilor de vanzare. Sanctiunile au fost aplicate dupa o investigatie inceputa in aprilie 2011.

Companiile sanctionate sunt Vita Zahnfabrik H. Rauter GmBH&Co.KG Germania - 63.402 lei (14.260 euro), SC Dentotal Protect SRL – 232.433 lei (52.277 euro), SC Helios Medical & Dental SRL – 75.263 lei (16.927 euro), SC Tehnodent Poka SRL - 65.726 lei (14.783 euro) si SC West Dental Teh-med SRL - 19.413 lei (4.366 euro).

Furnizorul Vita Zahnfabrik Germania s-a inteles cu patru distribuitori in privinta discounturilor maxime pe care acestia din urma le puteau acorda la vanzarea produselor sale.

"Legea concurentei interzice orice intelegeri exprese sau tacite, care conduc la denaturarea concurentei. Fiecare companie trebuie sa isi stabileasca politica de preturi independent, nu printr-o intelegere cu alte companii. Practic, prin aceasta intelegere a fost eliminata concurenta intre distribuitori, ceea ce ar fi fost in beneficiul consumatorilor", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Vita Zahnfabrik H. Rauter GmBH+Co.KG Germania are ca obiect de activitate productia si distributia dintilor artificiali, a materialelor ceramice si de alt tip pentru reconstructia dintilor, a accesoriilor de tehnica dentara si a altor produse pentru tehnicienii dentari si medicina dentara.
Dentotal Protect, Helios Medical & Dental, Tehnodent Poka si West Dental Teh-med sunt distribuitori ai furnizorului german pe piata distributiei de materiale si aparatura pentru tehnica dentara si cabinete stomatologice

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri