Bilka Steel, unul dintre cei mai importanti producatori romani de invelitori metalice (tigla metalica), a demarat un plan investitional cu finalizare in 2016 care se ridica la aproximativ 5 milioane de euro. Suma bugetata este distribuita catre dezvoltarea produselor cu desfacere in sectorul industrial dar si catre cel rezidential.

Prima etapa din strategia de dezvoltare industriala a fost realizata in luna februarie. Bilka Steel a incheiat procedurile si a semnat documentele pentru achizitionarea activelor imobiliare Romlag Brasov care se intind pe o suprafata de aproximativ 27.000 mp.

Halele intrate in proprietatea Bilka Steel sunt situate pe platforma Rulmentul Brasov si se afla in vecinatatea halelor deja detinute de companie. Prin adaugarea noii suprafete la cei 17.500 mp pe care se gasesc in prezent halele de productie Bilka Steel, se ajunge la o suprafata totala de aproximativ 45.000 mp cu destinatie depozit, linii de productie si spatiu de birouri.

Cresterea suprafetei pe care isi desfasoara activitatea continua sa faca parte din strategia de dezvoltare a companiei pentru urmatorii ani.

”Pentru a ajunge la suprafata optima si necesara investitiilor pe care ni le-am bugetat pentru urmatorii 3 ani, mai avem nevoie de alti 15.000 mp de teren. In acest sens avem in vedere achizitionarea sau concesionarea unei noi suprafete din fosta platforma Rulmentul”, a declarat Horatiu Tepes, directorul general Bilka Steel.

In anii trecuti, Bilka Steel s-a concentrat pe dezvoltarea serviciilor si a gamelor de produse sau a retelei, dar 2014 reprezinta primul pas din strategia de dezvoltare pe productia industriala. Acesta este unul dintre obiectivele Bilka Steel pentru urmatorii ani.

”Noul spatiu va avea ca destinatie depozitarea materiei prime si a produselor finite. Depozitarea in conditii optime a rulourilor de tabla de otel prevopsita are un rol esential in mentinerea calitatii produselor finite. Conform standardelor de depozitare existente la nivel europen, atat materia prima cat si foaia de tigla metalica (deja prelucrata) sau accesoriile pentru acoperis, trebuie sa fie stocate in spatii inchise si ventilate. Pentru indeplinirea normelor de depozitare sugerate de furnizori, o buna parte din suprafata actualei hale de productie era destinata depozitarii. Odata cu noua achizitie, avem loc pentru liniile noi de productie”, declara Horatiu Tepes.

Investitii cu precadere in marirea capacitatii de productie

Planul investitional al companiei de anul acesta, presupune in primul rand marirea capacitatii de productie. Achizitionarea unui producator local ramane o varianta pentru Bilka Steel, dar si consolidarea retelei de distributie in anumite zone din Romania si celelalte tari in care vinde in prezent.

”Pentru 2014 avem planuri mari de dezvoltare. Atentia noastra este distribuita in doua directii: dezvoltarea productiei si a retelei de distributie, dar asta doar in anumite zone. In prima jumatate a anului preconizam finalizarea investitiei in marirea capacitatii de productie de tigla metalica «Clasic». Aceasta va creste cu 60% capacitatea de productie pentru acest produs. Avem investitii bugetate si aprobate pentru achizitionarea unei noi linii de productie pe zona de accesorii. Nu renuntam nici la ideea de a achizitiona un producator local si de a introduce un nou produs in portofoliul Bilka”,a precizat Horatiu Tepes.

Cresterea accelerata a companiei pe baza maririi cererii a creat nevoia demararii programului investitional de anvergura, dar si mijloacele financiare necesare acestuia.

Bilka a incheiat 2013 cu afaceri de 104 milioane lei, in crestere cu 41 procente fata de 2012. Vanzarile totale s-au ridicat la aproximativ 3,2 milioane mp de tigla metalica. ”Anul trecut ne-am consolidat pozitia de lideri pe piata autohtona de acoperisuri. Conform estimarilor noastre, in 2013 a inregistrat o crestere si pentru cota din piata de tigla metalica. Daca in 2012 am avut o cota de 15% din piata autohtona de tigla metalica, in 2013 aceasta a crescut la 21 procente”, declara Horatiu Tepes.

”Anul trecut cererile au fost mult peste nivelul asteptarilor noastre, astfel in lunile de varf, iulie-august, am lucrat la capacitate maxima si au fost momente in care ne-am temut ca am putea fi pusi in situatia de a nu face fata comezilor. Volumul mare de cereri a generat si nevoia unor noi investitii”, a conchis Horatiu Tepes.

Retail jobs

Piata de tigla metalica este disputata de aproximativ zece producatori importanti, ridicandu-se anul trecut la 66 milioane euro, respectiv 14,6 milioane metri patrati.

Principalii concurenti ai Bilka Steel pe piata locala de tigla metalica sunt Lindab, Ruukki, Megaprofil sau Coilprofil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri