Engleza si franceza nu mai sunt demult atuurile care sa iti garanteze orice job ce solicita cunostinte de limbi straine. Cele mai exotice limbi straine cautate de catre companiile din Bucuresti sunt limbile nordice (suedeza, finlandeza, daneza), dar si limba olandeza, potrivit datelor furnizate de compania de recrutare Manpower.

"Cererea nu este foarte mare ca numar de pozitii solicitate de clienti, dar luand in considerare numarul mic de vorbitori existent in Romania face ca proiectul sa aiba un grad ridicat de dificultate", a subliniat Mirauta.

Recent, Manpower a avut 10 pozitii deschise pe daneza.

Potrivit specialistilor in recrutare, in topul celor mai bine platite joburi cu limbi straine exotice se afla cele din domeniul sigurantei nationale, dar si domenii precum IT, Finante.

"Putem vorbi despre pozitii manageriale la nivel national sau regional, foarte bine platite, la care se adauga cerinta cunoasterii unei limbi prea putin cunoscute in Romania. Asta pentru ca fie compania mama isi are originea intr-o zona geografica unde limba respectiva este utilizata, fie pentru ca desfasoara activitati in relatie cu o tara in care o asemenea limba este uzuala", precizeaza Cristian Seidler, Business Unit Manager al firmei de recrutare Wyser, divizie a Gi Group.

Citeste si:
Ce sancțiuni există pentru angajatorii care întârzie cu plata...
Noi modificări în Codul...

Un top realizat la solicitarea wall-street.ro de Manpower plaseaza IT-ul in topul pozitiilor care includ cerinte de limbi straine exotice, dar ofera si salariu pe masura.

Pozitiile din IT-ul sunt urmate de Achizitii/ Procurement, Finance, Personal Assistant si Suport (customer care).

Citeste aici articolul integral din sectiunea Careers.

Sursa foto: Limbi straine, Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri