Romania devine din ce in ce mai mult o destinatie pentru deschiderea de noi centre Business Process Outsourcing si Shared Service Centers, iar acestea cauta persoane cu studii superioare, in general, si vorbitoare de limbi straine. Cunoscatorii de limbi straine considerate exotice, precum finlandeza, isi pot adauga pana la 1.100 de lei bonus la salariu, se arata in Studiul Salarial Language Bonuses 2015, realizat de Consulteam.

Tara noastra reprezinta o locatie de interes pentru deschiderea de BPO-uri si SSC-uri atat datorita costurilor reduse, cat si a abilitatilor absolventilor de studii superioare, vorbitori de limbi straine. In plus, daca la inceput esenta centrelor BPO era de externalizare a serviciilor, de imbunatatire a proceselor si de reducere a costurilor, in prezent companiile sunt mult mai atente la calitatea serviciilor oferite, calitate bazata pe inovatie, diferentiere si procese tehnologice.

Rezultatele acestei analize evidentiaza practica pietei in plata bonusurilor pentru limba straina, acordat in plus fata de salariul de baza. Cele peste 20 de limbi straine incluse in studiu sunt remunerate distinct, in functie de complexitatea lor si dificultatea recrutarii vorbitorilor pe piata din Romania. Limbi straine precum olandeza, norvegiana, suedeza, finlandeza, se pastreaza in topul celor mai bine platite limbi straine din ultimii 3 ani. Surpriza vine de la limbile slave, croata, sarba si slovaca, dar si ebraica, care le urmeaza indeaproape pe cele nordice ca si nivel de bonusare ridicat.

“Valorea bruta medie lunara a bonusurilor pentru cunoasterea si folosirea perfecta a unei limbi straine exotice (cum ar fi cele nordice) porneste de la 800 ron si poate ajunge pana la 1.100 ron”, a declarat Roxana (Feregan) Marin, consulting manager, Consulteam.

Profilul angajatilor din aceasta ramura este alcatuit in proportie de 90% din absolventi de studii superioare, iar restul din studenti. Interviurile de angajare includ si teste ale cunostintelor de limba straina si verifica abilitatile de citit, scris si vorbit.

Sursa foto: limbi straine, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri