Firma Red Gate din China vrea sa cumpere cu 3,6 milioane de euro activele Vinarte, firma aflata in insolventa, dar si stocurile de vin si marcile aferente, scoase la vanzare pentru 3,5 milioane de euro, potrivit unui raport al RVA Insolvency, lichidatorul judiciar al producatorului de vin, scrie Mediafax.

Creditorii Vinarte se vor intalni vineri, cand se va supune spre aprobare vanzarea activului de la Zoresti, judetul Buzau, unde Vinarte detine un total de 94 de hectare.

Lichidatorul a reevaluat stocurile de vin aflate in patrimoniul companiei si marcile aferente centrului de vinificatie de la Zoresti. Astfel, terenul, constructiile si echipamentele sunt evaluate la 1,08 milioane de euro, stocurile de vin la 1,6 milioane de euro, iar valoarea marcilor care vor fi vandute este cuprinsa intre 180.000 de euro si 770.000 de euro.

Lichidatorul propune vanzarea in bloc a acestora, prin negociere directa cu un cumparator identificat, pretul minim de pornire fiind de 3,5 milioane de euro. RVA a anuntat ca a primit o oferta de la firma chineza Red Gate, care are subsidiara in Romania societatea Chateau de Rouge. Chinezii vor sa cumpere activul de la Zoresti, impreuna cu stocurile de vin si marcile aferente, pentru 3,63 milioane de euro. Potrivit RVA, peretul oferit de firma din China acopera achitarea datoriilor Vinarte.

Producatorul de vinuri Vinarte din Capitala a cerut in toamna anului 2010 insolventa, in incercarea de a opri cresterea penalitatilor la o datorie pe care o avea catre stat.

Citeste si:
Prodal '94 a cumparat brandurile de apa minerala Lipomin si Carpatina
Prodal '94 a cumparat...

Vinarte exploateaza circa 400 de hectare de teren pe trei domenii viticole - Mehedinti, Dealu Mare (Zoresti) si Samburesti. Cu afaceri de 11,5 milioane de lei in 2012, firma avea, potrivit Ministerului Finantelor, datorii de 17 milioane de lei (3,8 milioane de euro). Firma este detinuta de mai multi oameni de afaceri italieni si francezi.

Sursa foto: Vin, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tranzactie in fashion: discounterul polonez Pepco se vinde
Setari Cookie-uri