Radu Timis, presedintele si fondatorul grupului Cris-Tim, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria mezelurilor, a inchiriat doua dintre magazinele proprii din Capitala retailerului Profi, detinut de fondul de investitii Enterprise Investors.

“Nu am vandut cele doua magazine, doar le-am inchiriat. Nu intentionez sa mai inchiriez si alte locatii, altor retaileri”, a declarat pentru wall-street.ro Radu Timis.

Cele doua magazine sunt localizate in zona Pajura, din Capitala. La finalul anului trecut, Radu Timis sustinea ca situatia actuala nu mai permite lanturilor locale de magazine sa concureze cu marii jucatori internationali.

“Noi nu mai avem nicio sansa la ce se intampla acum in privinta expansiunii in retail. Este o supraglomeratie de supermarketuri si hipermarketuri. Nu am avut know-how pe zona asta si am facut cu totii greseli foarte mari, nu am avut finante, nu am avut posibilitatea de a spune precum multinationalele <<In aceasta tara 3 ani nu ma intereseaza cat castig>>. Nu avem manageri formati in zona asta. Avem 17 magazine, insa nu ne intereseaza zona asta. Nu am luat inca o decizie in sensul insa, urmeaza”, spunea intr-un interviu acordat wall-street.ro presedintele Cris-Tim.

Campionii extinderii in retailul local au fost anul trecut Mega Image, Profi, Carrefour si LaDoiPasi (Metro Cash&Carry), miza fiind reprezentata de segmentul magazinelor de proximitate, unde s-au adaugat peste 200 de unitati noi in perioada mentionata.

6 din 10 gospodarii din Romania si-au facut cumparaturile cel putin o data din discounteri, iar frecventa medie de cumparare este de doua ori pe luna, potrivit unui studiu GfK.

In momentul de fata Profi este cel de-al doilea lant de retail modern din Romania dupa numarul de magazine, operate in format Profi, Profi Mall si Profi City. Compania are peste 5.500 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri