Unirea Shopping Center, companie controlata indirect de sotii Carmen si Dan Adamescu, vrea sa cumpere actiuni Astra Asigurari de cel mult 16 milioane de euro, titlurile asiguratorului fiind insa oprite de la tranzactionare pe bursa din 18 februarie, cand societatea a intrat in administrare speciala.

Potrivit unui convocator AGEA al Unirea Shopping Center, actionarii vor discuta, la 5 iunie, "aprobarea achizitionarii unui pachet de actiuni emise de Astra Asigurariu a carui valoare nu va depasi suma de 16 milioane de euro".

In document nu se precizeaza marimea pachetului de actiuni Astra vizat. Cea mai recenta tranzactie operata la bursa cu actiuni Astra a fost inregistrata in decembrie 2012. Prin intermediul The Nova Group Investments Romania, sotii Dan si Carmen Adamescu controleaza un pachet reprezentand 74,16% din actiunile Unirea Shopping Center (SCDM).

In structura actionariatului se mai regaseste SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, in timp ce 15,8% din capital este detinut de alti actionari. Structura actionariatului Astra Asigurari (ATRA), liderul pietei asigurarilor in 2012, include The Nova Group Investments Romania - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social, potrivit Mediafax.

Epsilon Estate Provider este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit, la 18 februarie, procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra Asigurari si a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.

Citeste si:
Alexander Adamescu poate fi extradat
Alexander Adamescu poate fi...

De asemenea, ASF a suspendat atributiile legale ale actionarilor semnificativi si ale persoanelor semnificative ale Astra Asigurari care se transfera administratorului special pe toata perioada administrarii speciale precum si drepturile de vot in privinta numirii si revocarii membrilor Consiliului de supraveghere ai societatii, dreptul la dividende al actionarilor, activitatea, precum si dreptul la remuneratie al membrilor consiliului de supraveghere.

Compania de asigurari are in prezent un capital social de 192,7 milioane de lei. Potrivit KPMG Advisory, actionarii Astra sunt convocati pentru data de 12 mai pentru a delaga administratorului special atributia de majorare capitalului companiei de asigurari cu 490 milioane lei (110 milioane de euro) in urmatoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei intr-o prima faza, pentru imbunatatirea indicatorilor prudentiali ai companiei.

Cresterea capitalului social figureaza in planul de redresare a Astra, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara la 7 aprilie. Unirea Shopping Center a incheiat anul trecut cu afaceri de 17 milioane euro, cu 8% mai mici fata de 2012, si un profit net in scadere cu 51%, la 637.048 euro.

Citeste si:
ICCJ obliga FGA sa ridice plafonul aplicat regreselor pe CASCO
ICCJ da castig de cauza...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Șeful City Grill: Nu mă așteptam vreodată să închidem restaurantele
Setari Cookie-uri