Actionarii Unirea Shopping Center vor cumpara actiuni la Astra

Actionarii Unirea Shopping Center, firma controlata indirect de sotii Carmen si Dan Adamescu, au aprobat "de principiu" cumpararea de actiuni Astra Asigurari, pentru care nu vor aloca mai mult de 16 milioane euro. O decizie ferma urmeaza sa fie supusa aprobarii cand asiguratorul va iesi din administrare speciala.

Potrivit unui convocator AGEA al Unirea Shopping Center publicat in urma cu o luna, compania anunta ca actionarii vor discuta, la 5 iunie, "aprobarea achizitionarii unui pachet de actiuni emise de Astra Asigurari a carui valoare nu va depasi suma de 16 milioane de euro", noteaza Mediafax.

Actionarii au decis la sfarsitul saptamanii trecute "achizitionarea unui pachet de actiuni emise de Societatea de Asigurare Reasigurare Astra, in limita maxima a sumei de 16 milioane de euro, cu conditia si in momentul iesirii societatii de sub incidenta administrarii speciale si a desfasurarii activitatii in parametri normali de piata", potrivit unui anunt al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Decizia definitiva, dupa iesirea Astra din administrare speciala

"Cu privire la acest punct de pe ordinea de zi (cumpararea de actiuni la Astra Asigurari, n.r.), facem precizarea ca se solicita aprobarea de principiu a achizitionarii unui pachet de actiuni emise de Societatea de Asigurare Reasigurare Astra, in limita maxima a valorii de 16 milioane de euro, o decizie definitiva si ferma urmand a fi supusa aprobarii actionarilor in momentul in care societatea va iesi de sub incidenta administrarii speciale si isi va desfasura activitatea in parametri normali de piata", se arata intr-o informare publicata pe site-ul companiei, semnata de Carmen Adamescu, presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al companiei.

Cea mai recenta tranzactie operata la bursa cu actiuni Astra a fost inregistrata in decembrie 2012. Prin intermediul The Nova Group Investments Romania, sotii Dan si Carmen Adamescu controleaza un pachet reprezentand 74,16% din actiunile Unirea Shopping Center (SCDM).

Citeste si:
Declinul mall-ului Unirea: Magazine închise și spații complet goale
Declinul mall-ului Unirea:...

In structura actionariatului se mai regaseste SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, in timp ce 15,8% din capital este detinut de alti actionari. Structura actionariatului Astra Asigurari (ATRA), liderul pietei asigurarilor in 2012, include The Nova Group Investments Romania - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social. Epsilon Estate Provider este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit, la 18 februarie, procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra Asigurari si a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.
De asemenea, ASF a suspendat atributiile legale ale actionarilor semnificativi si ale persoanelor semnificative ale Astra Asigurari care se transfera administratorului special pe toata perioada administrarii speciale precum si drepturile de vot in privinta numirii si revocarii membrilor Consiliului de supraveghere ai societatii, dreptul la dividende al actionarilor, activitatea, precum si dreptul la remuneratie al membrilor consiliului de supraveghere.
Compania de asigurari are in prezent un capital social de 192,7 milioane de lei.

Potrivit KPMG Advisory, actionarii Astra sunt convocati pentru data de 12 mai pentru a delaga administratorului special atributia de majorare capitalului companiei de asigurari cu 490 milioane lei (110 milioane de euro) in urmatoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei intr-o prima faza, pentru imbunatatirea indicatorilor prudentiali ai companiei.

Cresterea capitalului social figureaza in planul de redresare a Astra, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara la 7 aprilie. Unirea Shopping Center a incheiat anul trecut cu afaceri de 17 milioane euro, cu 8% mai mici fata de 2012, si un profit net in scadere cu 51%, la 637.048 euro.

Citeste si:
Cum să investești: cinci sfaturi de bază pentru investitorii...
Cum să investești: cinci...

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri