Informatiile sunt prezentate intr-un raport al Fondului Proprietarea (FP), actionar cu o participatie de 20% la compania controlata de stat, prin Ministerul Trasporturilor. Fondul Proprietatea precizeaza ca informatiile referitoare la 2013 reprezinta rezultate preliminare, iar cifrele pentru 2014 sunt valori bugetate.

In 2012, Aeroporturi Bucuresti a inregistrat vanzari de 555,5 milioane lei si un profit net de 53,1 milioane lei, conform sursei citate. Compania a anuntat la finele lunii ianuarie ca anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri preliminata de 613 milioane lei, in urcare cu 10%, la un profit brut de 78 milioane lei, iar cele doua aeroporturi pe care le administreaza au fost tranzitate de 7,64 milioane pasageri, in crestere cu 1,3% fata de 2012, scrie Mediafax.

La nivelul primului trimestru, traficul aerian a depasit 1,5 milioane de pasageri pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti - Baneasa Aurel Vlaicu, numarul pasagerilor fiind mai mare cu 4,5% fata de perioada similara a anului trecut. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea in 2010, prin fuziunea societatilor care gestionau cele doua aeroporturi din Capitala.

Sursa foto: Avioane pe Aeroportul Otopeni/Shutterstock.com