Dupa preluarea de catre principalul concurent al IKEA, kika isi schimba CEO-ul

Lars Lund, managerul care a condus timp de cinci ani operatiunile retailerului de mobila kika in Romania, a decis sa se relocheze in Suedia, alaturi de familia sa. Afacerile locale vor fi coordonate incepand cu luna iunie de Akos Forras.

Lars Lund a decis sa se mute in Suedia, alaturi de familia sa. “Este o decizie personala, pe care am luat-o pentru ca imi doresc sa petrec mai mult timp alaturi de familia mea din Suedia. Voi sta acolo 4 ani, pana cand fiicele mele vor absolvi, apoi voi reveni in Romania, tara mea de suflet. Iubesc Romania, ma voi intoarce aici ori de cate ori am ocazia. Vacantele le vom petrece in Romania, pentru ca nu numai mie ci si fiicelor mele le place Vama Veche”, a declarat Lars Lund.

Akos Forras preia conducerea kika Romania, urmand sa coordoneze din Ungaria magazinele retailerului din centrul si estul Europei si anume Cehia, Ungaria, Slovacia. In Romania, va coordona departamentele de marketing si achizitii. Forras are o experienta de patru ani in cadrul grupului sud-african Steinhoff, compania care a preluat anul trecut cele 73 de magazine kika. Anterior managerul a lucrat pentru branduri precum Adidas si Levi’s.

“Romania este, pentru Steinhoff, a doua tara ca importanta din Europa de Est, dupa Polonia, iar kika este un magazin unic, cu foarte mult potential. Spre deosebire de alti competitori care se prezinta la fel in toate tarile, kika are potentialul sa fie un brand diferit”, mentioneaza Akos Forras.

Retailerul de mobila si decoratiuni interioare kika Romania isi propune pentru acest an un avans de 15% a afacerilor ca urmare a schimbarii strategiei de business. Primul magazin kika din Romania ocupa o suprafata de aproximativ 27.000 mp si a fost deschis in anul 2008 in zona comerciala Militari, in urma unei investitii de 31 milioane de euro. Compania are pe plan local 100 de angajati.

Citeste si:
kika schimba strategia si vrea vanzari mai mari cu 15% in acest an
kika schimba strategia pentru...

Grupul Steinhoff isi are originea in afacerea germana cu mobila a lui Bruno Steinhoff, fondata in 1965. Bruno Steinhoff a intrat in Africa de Sud in 1997 si a fondat “Steinhoff–Furniture”. In anul 2000, compania a demarat o expansiune rapida care a culminat cu achizitionarea grupului francez Conforama acum doi ani (vanzari nete de aproximativ 3 miliarde euro). In 2012 grupul a avut o cifra de afaceri de aproximativ 6,8 miliarde euro. Compania are 80.000 de angajati in toata lumea.

kika imparte o piata estimata la 700 de milioane de euro cu nume precum IKEA, Lem’s sau Mobexpert.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri