Compania de consultanta si audit financiar Ernst&Young (EY) Romania l-a adus in echipa pe Valeriu Binig, unul dintre cei mai importanti specialisti in piata de energie din tara. El detine pozitia de partener in cadrul departamentului de Servicii de Consultanta in Afaceri, unde se concentreaza pe sectorul energetic. Rolul lui Valeriu Binig va viza extinderea cotei de piata detinuta de firma in aceasta industrie, extinderea portofoliului de clienti si a gamei de servicii.

Valeriu Binig are o experienta profesionala de 27 de ani in sectorul energetic, timp in care a ocupat diferite functii, de la cele de natura tehnica si de cercetare, la cele academice sau de consultant in activitati de fuziuni si achizitii si de atragere de finantari.

Binig a fost director Energy&Resources Industry Leader la Deloitte Romania, din 2008 pana in iulie 2014, director de programe de energie la Enterprise Capital (mai 2006-octombrie 2008) si director Energy&Utilities la Fondul Romono-American de Investitii (octombrie 2002-mai 2006).

Noul partener EY a activat ca inginer responsabil cu partea operationala intr-o centrala electrica, ca proiectant, cercetator, lector, coordonator al programelor Phare multi-tari in domeniul energiei, coordonator de programe in cadrul Delegatiei Comisiei Europene, manager de varf si administrator al companiei nationale de electricitate, administrator si consultant pe investitii bancare/servicii de consultanta financiara in sectorul energiei. Folosindu-si aceasta vasta experienta acumulata in domeniu, el a detinut, de asemenea, un rol consultativ semnificativ in procesul de transformare prin care a trecut piata romaneasca de energie in ultimele doua decenii.

In calitate de consultant, Valeriu Binig a fost implicat ca manager de proiect adjunct pentru privatizarea celor trei complexe energetice de la Turceni, Rovinari si Craiova, lider de proiect pentru privatizarea companiilor regionale de distributie si furnizare de energie Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord, manager in privatizarea Distrigaz Sud, lider al echipei tehnice in asistenta pentru IPO Transgaz, manager de proiect adjunct pentru asistenta in atragerea investitorilor privati in proiectul CHEAP Tarnita-Lapustesti. A asistat in tranzactii privind proiecte de centrale eoliene si solare fotovoltaice. A coordonat elaborarea unor studii strategice de piata in domeniul energiei electrice si gazelor naturale.

Citeste si:
Cum sa iti transformi afacerea in una prietenoasa cu mediul
Cum sa iti transformi...

Inainte de a se alatura echipei EY, Valeriu Binig a ocupat, timp de peste 6 ani, functii de management in cadrul altor companii de consultanta, pentru alti 6 ani o pozitie de director in cadrul unei echipe de investment banking si de gestiune a unui fond de investitii. Este co-presedinte al Comitetului pentru Energie si Mediu al Amcham Romania. A fost presedinte al Consiliului de Administratie al Fondului Roman pentru Eficienta Energiei (FREE).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
ANRE promite ca pretul la energie nu va creste de la 1 iulie