Petrom si ExxonMobil incep forajul la o noua sonda in Marea Neagra

ExxonMobil Exploration and Production Romania, din grupul american ExxonMobil, si OMV Petrom, din grupul austriac OMV, incep forajul in apa de mare adancime a blocului Neptun din Marea Neagra, unde cele doua companii au descoperit gaze in 2012.

Datele colectate in timpul programului de foraj vor fi utilizate pentru a evalua dimensiunea si viabilitatea comerciala a zacamantului de gaze descoperit de sonda de explorare Domino-1, in anul 2012, potrivit unui comunicat comun al celor doua companii.

Noua sonda unde va incepe forajul, denumita Domino-2, este situata la aproximativ 200 kilometri de tarm, in ape cu adancimea de aproximativ 800 de metri.

ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom detin fiecare 50% din sectorul de apa adanca a blocului Neptun.

Cele doua companii au anuntat in februarie 2012 ca au facut o descoperire semnificativa de gaze in urma forarii sondei Domino-1, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi.

Citeste si:
Romgaz ar putea sa preia participatia ExxonMobil in Marea Neagra
Romgaz ar putea sa preia...

Reprezentantii OMV Petrom au spus de mai multe ori ca extractia de gaze in Marea Neagra este preconizata pentru sfarsitul deceniului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Pandemia aduce și oportunități: care este viziunea șefului Casa Rusu
Setari Cookie-uri