Gazoductul Iasi-Ungheni va fi operational la sfarsitul lunii august, in termenul stabilit si cu un buget cu 10% mai mic decat cel planificat, l-a anuntat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, pe premierul Victor Ponta, precizand si ca Tranzgaz a finalizat discutiile privind acordul de operare.

Datele au fost prezentate de catre ministru in sedinta de miercuri a Guvernului, dupa ce premierul Victor Ponta s-a interesat daca sprijinul energetic al Romaniei acordat Republicii Moldova va fi concretizat in august si daca prin gazoductul Iasi-Ungheni va trece "prima molecula de gaz", potrivit Mediafax.

"Inaintea sedintei de guvern am fost informat de colegii de la Transgaz ca s-au finalizat discutiile privind acordul de operare pe interconectorul Iasi-Ungheni. Cred ca la sfarsitul lunii august putem sa concluzionam finalizarea acestui proiect important si le multumesc tuturor colegilor care au contribuit la finalizarea lui in termenul stabilit si cu un buget cu 10% mai mic decat bugetul initial planificat", l-a informat ministrul de resort pe premier.

Ponta i-a spus acestuia sa "nu mai dea idei" ca se duce "cineva" in zona si contesta realizarea interconectarii. "Vedeti, nu dati idei, ca se duce cineva in inspectie pe acolo sa arate ca nu exista gazoductul, deci aveti grija.

Important e ca mesajul acesta, sprijinul pentru Moldova, e mai bine simtit decat orice alte vorbe umflate", a mai spus Ponta. Romania si Republica Moldova lucreaza la constructia unei conducte de gaze intre cele doua tari, pe ruta Iasi si Ungheni, avand ca obiectiv interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale.

Citeste si:
Maia Sandu: Vom curata justitia de oamenii corupti
Maia Sandu, dupa anularea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
OTP Group anunta finalizarea achizitiei Mobiasbanca