Finantarea obtinuta va fi utilizata pentru investitii in reteaua de alimentare cu apa, cele de tratare si distributie, precum si in colectarea si epurarea apelor reziduale din regiune.

"Ca urmare a acestor investitii, peste 10.000 de persoane vor beneficia de acces la reteaua publica de alimentare cu apa prin extinderea retelelor si aproape 20.000 de oameni vor fi conectati la reteaua de canalizare in 17 orase si sate din Constanta, Ialomita si Ilfov", se arata intr-un comunicat al BERD.

Totodata, proiectul vizeaza investitii in extinderea retelei de ape uzate si va asigura calitatea si disponibilitatea serviciilor de alimentare cu apa in localitatile mai mici ale judetului Ilfov.

Citeste si:

Imprumutul BERD reprezinta a 23-a investitie din Programul Cadru de Co-Finantare a proiectelor regionale de apa din Romania, lansat in 2010. Facilitatea, initial in valoare de 200 milioane euro, a fost majorata ulterior in urma solicitarilor multiple.

Pana in prezent, BERD a mobilizat circa 2 miliarde euro din fondurile UE destinate Romaniei pentru investitiile in retelele de apa si canalizare.