Euro-Insol a schimbat patru directori din sucursalele Hidroelectrica, din cauza disfunctionalitatii in management

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, firma Euro-Insol condusa de Remus Borza, a schimbat directorii a 4 sucursale ale companiei de stat, dupa ce a constatat "disfunctionalitati" in management.

"Astfel, domnul Mircea Dordea a fost revocat din functia de inginer sef al Uzinei Hidroelectrice Sibiu, aflata in componenta sucursalei Sebes, fiind inlocuit cu domnul Nicolae Mihu. De asemenea, domnul Nicolae Alexandru Varga a fost revocat din functia de inginer sef al Uzinei Hidroelectrice Oradea, din cadrul sucursalei Cluj, fiind inlocuit cu domnul Petru Ioan Veres", potrivit unui comunicat al Hidroelectrica, citat de Mediafax.

Principalul criteriu de numire in functie a noilor ingineri sefi a fost experienta in exploatarea hidrocentralelor. Noii sefi au ca obiectiv general exploatarea in siguranta a centralelor hidroelectrice. "La Uzina Caransebes, din cadrul sucursalei Hateg, a fost numit un nou inginer sef, in persoana domnului Ianas Radoi, care l-a inlocuit pe domnul Nicolae Brebu. La sucursala Ramnicu Valcea, domnul Cornel Silviu Tatuc, inginer sef al Uzinei Hidroelectrice Slatina, a fost revocat din functie si inlocuit de domnul George Gabriel Stoica", precizeaza comunicatul.

Compania, controlata de Departamentul pentru Energie, este in insolventa din luna februarie, a doua oara in mai putin un an, prima procedura fiind deschisa in perioada iunie 2012 - iunie 2013. Producatorul de electricitate estimeaza ca va inregistra in acest an un profit brut de peste 1 miliard lei (225 milioane euro). Compania a avut in primul semestru un profit brut de 509 milioane de lei, in crestere cu 5,8% fata de castigul de 481 milioane de lei din primele sase luni din 2013.

Hidroelectrica are o capacitate de productie instalata de 6.400 MW, reprezentand circa o treime din totalul unitatilor de productie din Romania, si asigura anual circa 30% din necesarul de electricitate.

Citeste si:
Schimbări de management la Ford România
Schimbări de management la...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri