Potrivit unui comunicat al Executivului , prim-ministrul Victor Ponta s-a intalnit, joi, la Palatul Victoria, cu presedintele pentru Emisfera Estica al companiei Halliburton, Joe Rainey, relateaza Mediafax. Presedintele Rainey si-a exprimat cu acest prilej interesul pentru cunoasterea evolutiilor din sectorul energetic din Romania si a prezentat noile investitii ale Halliburton in Romania.

"Halliburton se focalizeaza pe doua domenii cu un mare potential de crestere in Romania, sporirea productiei din campurile petroliere mature si dezvoltarea de proiecte de mare adancime in Marea Neagra", se arata in comunicatul Guvernului.

Reprezentantii Halliburton s-au interesat totodata despre perspectivele diverselor ramuri ale industriei de petrol si gaze, in timp ce premierul Ponta a solicitat implicarea expertizei locale din Romania in viitoarele operatiuni ce vor fi dezvoltate de companie. Premierul a incurajat conducerea companiei, cu sediul atat in Statele Unite ale Americii, cat si in Emiratele Arabe Unite, sa dezvolte investitii in Romania, luand in considerare posibilele oportunitati in productia de petrol din campurile mature si in operatiunile din zona romaneasca a Marii Negre.

Citeste si:

"Ne dorim ca Romania sa devina pentru companiile americane din industria petrolului un punct de operatiuni regional pentru Europa de Sud Est si vecinatatea Estica. Compania Halliburton este binevenita in Romania si am aprecia ca aceasta sa isi diversifice activitatile aici, in industria petrolului si a gazelor", a spus Ponta in cadrul intalnirii.

Halliburton Energy Services Romania SRL a furnizat deja servicii si echipamente, in schimbul a 9,76 milioane dolari (fara TVA), pentru un program de forare in Marea Neagra derulat de ExxonMobil Exploration and Production, subsidiara a ExxonMobil, si OMV Petrom. Acestea din urma vor investi, timp de patru ani, circa 68 milioane de dolari (fara TVA) pentru forari in Marea Neagra.
Halliburton este unul din cei mai mari furnizori globali de produse si servicii din industria de petrol si gaze, avand peste 80.000 de angajati in circa 80 de tari.