Vitis Metamorfosis, producator de vinuri premium din regiunea Dealu Mare, a inaugurat oficial prima sa crama, in Vadu Sapat, comuna Ungureni. Investitia in achizitionarea si restaurarea completa a cramei se ridica la 2,85 milioane de euro.

Operatiunile de renovare si retehnologizare a cramei au presupus investitii de 2,5 milioane de euro, restul de 350.000 de euro reprezentand costurile de achizitie a acesteia. Proiectul a fost finantat atat de catre actionariatul companiei, cat si din fonduri europene. Crama din Vadu Sapat are o suprafata totala de 13.000 de metri patrati, dintre care 5.000 de metri patrati construiti. Capacitatea de prelucrare a cramei este de 1.000 de tone – aproximativ 1,5 milioane de sticle –, iar capacitatea de depozitare se ridica la 11.500 de hectolitri.

“Anul 2014 a fost pentru noi anul in care ne-am consolidat cel mai mult ca business. Ne dorim sa deschidem crama pentru vizite si degustari, dar si sa introducem mai multe vinuri noi, sa dezvoltam canalele de distributie si activitatile de export”, a declarat Giancorrado Ulrich, presedintele Vitis Metamorfosis.

Producatorul a anuntat si lansarea unei noi game de vinuri premium, Coltul Pietrei. Acestea provin din recolta anului 2013 si vor fi distribuite exclusiv in HoReCa si in magazinele specializate, incepand cu toamna acestui an.

Compania Vitis Metamorfosis este un proiect al Casei Antinori in Romania, impreuna cu oenologul Fiorenzo Rista. Incepand cu acest an, vinurile producatorului sunt promovate sub umbrela Viile Metamorfosis. Compania a fost infiintata in 2008 s are o suprafata de 100 de hectare de teren in zona Dealu Mare. Primul vin produs de Vitis Metamorfosis, Cantvs Primvs Cabernet Sauvignon, a fost lansat pe piata in 2009. In prezent, compania are un portofoliu de 11 vinuri premium: Cantvs, produsul etalon al cramei, si gamele Viile Metamorfosis s Fluturi.

Romania se mentine in topul celor mai mari zece consumatori de vin la nivel mondial, cu un consum de 22-24 litri per capita, care se afla insa la jumatate fata de statele dezvoltate, cu o medie de 50 de litri pe cap de locuitor. Patrimoniul viticol reprezinta 2,4% din suprafata arabila a Romaniei, ceea ce ne plaseaza pe locul sase in Europa dupa suprafata viticola si pe locul sapte la productia de struguri si vin. Productia de vin a fost anul trecut de 3,31 mil. hectolitri. 2009 a fost anul de varf, cu o productie de 5,36 mil. hectolitri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri