10 Octombrie 2014

Investitie pentru inovatie: ArcelorMittal Galati va aloca 100 de mil. euro pentru a deveni un combinat siderurgic modern



Pentru a ajunge la performantele unui combinat siderurgic modern, ArcelorMittal Galati ar trebui sa investeasca 100 de milioane de euro.

ArcelorMittal Galati ar trebui sa investeasca 100 de milioane euro pentru a ajunge la performantele unui combinat siderurgic modern, a declarat joi Ionel Bors, country manager pentru Romania al companiei, potrivit Mediafax.

"La un moment dat, vom investi acesti bani", a spus Bors intr-o conferinta. ArcelorMittal Galati este unul dintre cei mai mari consumatori de electricitate din Romania. In septembrie, combinatul a anuntat ca vizeaza cresterea productiei cu 15% in 2015, la peste 2 milioane de tone, in urma unor retehnologizari in valoare de 10 milioane de euro, precum si a "refacerii" de catre stat a competivitatii mediului de afaceri.ArcelorMittal Galati estimeaza ca in acest an va produce 1,6 milioane de tone, iar in 2015 nivelul productiei va depasi 2 milioane de tone. Compania face parte din cel mai mare producator de otel din lume, ArcelorMittal, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal si prezent in peste 60 de tari. In 2013, ArcelorMittal a inregistrat venituri de 79,4 miliarde de dolari si o productie de otel de 91,2 milioane de tone. Productia de minereu de fier a grupului a fost de 58,4 milioane de tone.



Citeste si