Peste 200 de restaurante McDonald's sunt inspectate in Rusia de catre autoritatile pentru siguranta consumatorilor, in timp ce noua au fost deja inchise temporar, in urma unor decizii judecatoresti, a anuntat luni compania americana, care va face contestatie, relateaza Bloomberg.

McDonald’s a inceput operatiunile in Rusia in 1990, fiind considerata drept un simbol al perspectivelor de dezvoltare ale Rusiei, contribuind la deschiderea tarii catre companiile straine. Autoritatile ruse sustin ca restaurantele McDonald's nu respecta normele sanitare, dar momentul si amploarea inspectiilor sunt vazute ca o reactie la sanctiunile occidentale impotriva Rusiei, noteaza Mediafax.

Primul restaurant deschis de McDonald’s in Rusia, in piata Puskin din Moscova, in fata caruia s-au format cozi lungi la inaugurare, este in prezent inchis, in urma unui ordin judecatoresc. Statele Unite si Uniunea Europeana au impus sanctiuni impotriva unor oficiali si companii rusesti, dupa ce presedintele Vladimir Putin a anexat Crimeea in primavara acestui an, escaladand cel mai grav conflict dintre cele doua parti de la incheierea Razboiului Rece.

Ca raspuns la sanctiunile occidentale, Putin a interzis importuri de alimente din tarile occidentale in valoare de 9,5 miliarde de dolari. McDonald’s are peste 35.600 de restaurante la nivel mondial, iar la sfarsitul lunii august in Rusia existau 440 de astfel de unitati.

Citeste si:
Prima zi de Retail Arena: tendintele si obstacolele din industrie
Prima zi de Retail Arena:...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
McDonald`s va mai deschide patru unitati in 2019. Afla unde