Ofertantii sunt Teamnet International si asociatiile En-Genius Solutions SRL si Bull Romania, respectiv Star Storage si Indra Sistemas. "ANCPI doreste achizitionarea de servicii de analiza, proiectare si realizarea sistemului E-Terra3. Obiectivul general al proiectului consta in consolidarea capacitatii de coordonare a implementarii fondurilor structurale prin actualizarea sistemului informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara compatibil cu Directiva INSPIRE E-Terra3", se arata in caietul de sarcini al licitatiei, relateaza Mediafax.

ANCPI a fost infiintata in 2004 prin reorganizarea Oficiului National de Cadastru, Geodezie si Cartografie si functioneaza sub autoritatea Secretariatului General al Guvernului. Potrivit datelor www.e-licitatie.ro, sistemul informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara a fost realizat si extins de IBM Romania si Esri Romania, valoarea cumulata a sase contracte atribuite celor doua companii ridicandu-se la 93,5 milioane de lei, TVA inclusa, in perioada 2007-2012.

La inceputul acestui an, Teamnet International a castigat o licitatie pentru furnizarea catre ANCPI de servicii de digitalizare a cartilor funciare din 9 judete, contractul ridicandu-se la 212,4 milioane lei, TVA inclusa (46,9 milioane euro) in patru ani, oferta fiind cu 1 ban sub valoarea estimata de institutie. La finele anului 2009, ANCPI a atribuit Star Storage, prin licitatie, un contract de 27,1 milioane de lei, TVA inclusa, pentru conversia de carti funciare intr-o baza de date textuala si arhiva digitala.