12 Noiembrie 2014

Fabrica de branzeturi de la Taga se redeschide in urma unei colaborari intre FrieslandCampina si producatori locali



Fabrica de branzeturi de la Taga (Cluj) isi va relua productia incepand cu 26 noiembrie, in urma incheierii procedurilor de reautorizare si reabilitare.

La finalul lunii august FrieslandCampina Romania si Fabrica de Branzeturi Transilvania (asociere dintre AgroTransilvania Cluster si Cooperativa Agricola Somes Aries) au semnat un acord in vederea redeschiderii acestei unitati. Acest acord prevede productia Branzei de Nasal, sub brandul Napolact, dar si a altor tipuri de branzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de branza si grota de la Taga, precum si brandul Nasal, au fost cedate temporar spre exploatare Fabricii de Branzeturi Transilvania.

“Exploatarea potentialului unic al grotei si valorificarea lantului de valoare existent in cadrul AgroTransilvania Cluster, au stat la baza acestei colaborari. Am initiat acest demers pentru a sustine valorificarea laptelui prin produse de calitate superioara destinate in special pietei locale. Proiectul este parte al unei strategii mai ample de sprijinire a sectorului agroindustrial transilvanean”, a declarat Felix Arion, director general al AgroTransilvania Cluster.

Fabrica de branza din comuna Taga este detinuta de compania FrieslandCampina Romania si se afla in conservare de la 1 iunie 2013.

Fabrica de Branzeturi Transilvania a fost infiintata de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, in parteneriat cu Cooperativa Agricola Somes Aries. AgroTransilvania Cluster este o structura formata din agenti economici, entitati de cercetare, institutii si catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvanean. Cooperativa Agricola Somes Aries este formata din peste 50 de ferme, care cresc impreuna peste 2.000 de vaci de lapte.



Citeste si