Retailerul german Lidl va deschide joia viitoare un nou magazin in Bucuresti, in sectorul 5, si schimba locatia magazinului din Medgidia, reteaua sa din Romania ajungand la 183 de unitati, a anuntat compania, potrivit Mediafax.

Noua unitate din Bucuresti este situata pe strada Sergent Nutu Ion, nr. 8-12, are o suprafata de vanzare de aproximativ 1.200 metri patrati si 37 de angajati. Tot in 20 noiembrie, Lidl schimba locatia magazinului din Medgidia de pe strada Albinelor nr.1 pe strada Independentei nr.12. Magazinul care urmeaza sa fie relocat va avea program normal de functionare pana la data inchiderii, pe 19 noiembrie 2014, iar in ziua urmatoare va fi inaugurata noua unitate, de pe strada Independentei nr.12.

"Lidl va continua investitiile in Romania in paralel cu crearea de noi locuri de munca la nivel national. Lidl are in prezent peste 3.800 de angajati in reteaua de magazine, centrele regionale de distributie si in sediul central", se arata intr-un comunicat al companiei. De la inceputul anului, Lidl a deschis magazine in Craiova, Eforie Nord, Targu Neamt, Iasi, Arad, Bucuresti, Popesti Leordeni, Craiova, Timisoara, Targoviste si Oradea, a schimbat locatia unui magazin din Targu Mures si a unuia din Brasov si a inchis o unitate din Drobeta Turnu Severin. Compania a anuntat pentru acest an 15 deschideri.

Compania este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai opereaza pe plan local reteaua de hipermarketuri Kaufland. Lidl este prezent in 26 de tari din Europa, cu peste 10.000 de magazine, peste 100 de centre logistice si 170.000 de angajati.