In urma extinderii investigatiei, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor Armax, Ecprod, Condmag si Instcomp. Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice investigatiei, se arata intr-un comunicat al Consiliului.bConsiliul Concurentei a declansat in luna iulie a acestui an o investigatie privind o posibila intelegere intre 13 companii de a participa cu oferte trucate la zece licitatii organizate de Transgaz in anul 2011, conform Mediafax.

"La ora actuala, investigatia se refera la 11 licitatii organizate de Transgaz si sunt suspectate 14 de companii: Inspet, Condmag, TMUCB, Rominsta, Moldocor, Cis Gaz, Armax, Armax Gaz, Pegamont, Ecprod, Amarad, Posada Med, Staza Invest si Instcomp", potrivit sursei citate.Legea concurentei interzice orice intelegeri intre companii, decizii ale asociatiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect impiedicarea, restrangerea ori denaturarea concurentei, in special cele care privesc participarea, in mod concertat, cu oferte trucate la licitatii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Pe de alta parte, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

TMUCB a obtinut in instanta...
Citeste si: TMUCB a obtinut in instanta suspendarea amenzii aplicata de Concurenta