Industria restaurantelor este puternica si dezvoltata, atat pe orizontala, cat si pe verticala, angrenand o forta de munca uriasa, insa ii lipseste sustinerea in Romania, a spus Catalin Mahu, proprietarul lantului de restaurante La Mama, in emisiunea WALL-STREET 360. [VEZI emisiunea in materialul VIDEO de mai sus]

Singura diferenta intre Romania si vestul Europei, in materie de afaceri cu restaurante, este remunerarea fortei de munca, spune Catalin Mahu. "In rest, totul este la fel sau mai scump ca in vest. Ca industrie, nu poti supravietui in aceasta situatie pe termen lung ". Decalajul este insa nedrept, arata el, avand in vedere forta acestei industrii.

"Piata restaurantelor este una dintre cele mai importante, ca dimensiune, din Romania", spune Catalin Mahu. El arata ca, potrivit statisticilor, Romania are in jur de 30.000 de restaurante. Printr-un calcul simplu, cu o medie de 5 angajati pe restaurant, inseamna ca industria angreneaza, in total, 150.000 de angajati.

Emisiunea de business WALL-STREET 360, difuzata in fiecare zi, de la ora 12:30, vor analiza tendintele momentului dintr-o singur sector de business. Saptamana aceasta, 23-27 februarie, analizam piata restaurantelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri