Peste 50 de companii britanice, cea mai mare misiune comerciala din Marea Britanie in Romania de dupa Revolutie, cauta oportunitati de afaceri pe piata locala din sectoare precum transport public, managementul resurselor de apa, mediu, energie nucleara, petrol si gaze naturale.

Misiunea se afla pe 9 si 10 martie in Bucuresti, iar initiativa, care are scopul de a stimula tranzactiile comerciale cu Romania, va fi condusa de Brian Wilson, ambasadorul comercial al UKTI (Agentiei guvernamentale britanice pentru comert si investitii).

Vizita face parte dintr-un efort mai amplu care vizeaza dublarea tranzactiilor comerciale ale Marii Britanii cu Europa Centrala si de Est (ECE) la 30 de miliarde de lire sterline, pana in 2020. Reprezentantii companiilor britanice care vor vizita Romania sunt delegati ai Great Mega Mission 2015, iar pe durata a doua zile, acestia vor explora oportunitatile locale de afaceri, din sectoare strategice cum ar fi transport public, managementul resurselor de apa, mediu, energie nucleara, petrol si gaze naturale.

"Romania, ca multe alte state din Europa Centrala si de Est, are la dispozitie o resursa extraordinara de dezvoltare, respectiv accesarea si utilizarea cu succes a fondurilor europene. Este atat in interesul Marii Britanii, cat si al tarilor din ECE, ca industria britanica sa joace un rol cheie in acest proces de modernizare. Fie ca este vorba despre domeniul transportului, al managementului apei, cel nuclear sau de petrol si gaze, companiile britanice vor fi aici pentru a identifica parteneri locali de afaceri, alaturi de care sa isi puna in aplicare proiectele si sa isi demonstreze experienta si expertiza", a declarat Wilson intr-un comunicat.

Pozitionarea geografica a Romaniei, una strategica in regiune. Ce planuri au britanicii

Misiunea comerciala are scopul de a promova oportunitatile de afaceri din Romania si de a le prezenta oamenilor de afaceri din Marea Britanie, avand in vedere resursele si, implicit, numeroase oportunitati de dezvoltare ale Romaniei.

"Pozitionarea geografica a tarii este strategica in regiune, situatie de care Romania poate beneficia. De asemenea, potentialul capitalului uman este extrem de ridicat, in domenii foarte cautate in prezent - inginerie, IT, energie. In acelasi timp, companiile care participa la evenimentul Mega Mission 2015 sunt implicate in aceste domenii de afaceri vitale pentru economia unei tari, ceea ce inseamna ca putem avea toata increderea in rezultatele concrete ale acestui eveniment deosebit si in efectele sale benefice asupra mediilor de afaceri din Romania si Marea Britanie", a declarat Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti.

UKTI ajuta companiile inregistrate in Marea Britanie sa isi desfasoare cu succes activitatea in economia globala, punandu-le la dispozitie instrumentele necesare pentru a fi competitive la nivel mondial. De asemenea, UKTI sustine companiile straine sa faca investitii in economia britanica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri