Practicile unor firme care castiga licitatii publice avansand preturi mici si apoi nu-si platesc subcontractorii vor fi stopate prin adoptarea noului Cod Fiscal si introducerea unor noi criterii de eligibilitate, a declarat Catalin Beciu, secretar de stat in Ministerul Energiei.

Secretarul de stat in Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, la Galati, ca prin adoparea noului Cod Fiscal si a noilor reglementari legislative se vor stopa situatiile in care firme care castiga licitatii publice practicand preturi mici ajung sa nu-si mai plateasca subcontractorii, potrivit Mediafax.

"Astfel de firme vin la licitatie, nu platesc 20 de subcontractanti, care suporta toata treaba si ii lasa sa moara. Ca tipar, acesti oameni pleaca efectiv in concediu cu gentile pline de bani si nu este normal”, a afirmat Beciu. El a precizat ca pentru a se inlatura astfel de practici a luat legatura cu directorul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice si i-a propus sa introduca un nou criteriu de eligibilitate in privinta calificarii firmelor pentru lucrarile cu bani de la bugetul de stat.

"Vine contractorul si declara experienta in domeniu? Sa-i mai cerem si un proces-verbal de bune practici incheiat cu toti subcontractantii pe acel domemiu de activitate, subcontractanti pe care i-a avut in ultimii doi ani, in baza caruia sa reiasa ca orice obligatie financiara intre el si subcontractor a fost stinsa, iar fara acea documentatie sa nu poata intra in licitatie", a afirmat Catalin Beciu.

El a mai spus ca veridicitatea acestor procese-verbale vor putea fi analizate de catre subcontractorii care, in cazul in care nu vor fi platiti, vor putea reclama firma respectiva. Secretarul de stat a mai spus ca noul Cod Fiscal va reglementa si o alta problema cu care se confrunta oamenii de afaceri.

Astfel, potrivit lui Beciu, prin noul Cod Fiscal se merge pe principiul "in dubio contra fiscum”, adica, in cazul unui control financiar, daca exista ambiguitati in interpretarea legii, agentul de control va aplica interpretarea fiscala cea mai favorabila agentului economic. Secretarul de stat in cadrul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Catalin Beciu, a fost prezent joi, la Galati, unde, la Parcul de Soft, a participat la o intalnire cu oameni de afaceri, reprezentanti locali ai Ministerului Finantelor Publice, administratori ai Finantelor Publice locale, precum si experti contabili si auditori

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri