Grupul ArcelorMittal va investi 40 de milioane de euro in combinatul de la Galati in acest an, dar numarul de angajati ar putea sa scada prin aplicarea unei noi scheme de pre-pensionare, conducerea companiei dorind ca Guvernul, prin masurile pe care le ia, sa ajute in continuare investitorii.

Directorul ArcelorMittal Galati, Bruno Ribo, a declarat, miercuri, ca reglementarile Guvernului in domeniul energiei au ajutat unitatea siderurgica, dar acestea nu sunt suficiente pentru investitorii pe termen lung, transmite agentia Mediafax.

"Au fost unele decizii bune, precum exceptarea la plata certificatelor verzi, dar mai sunt multe alte masuri ce trebuie luate pentru a mentine investitorii pe termen lung, asa cum suntem noi, si pentru a ni se asigura un avantaj, un cadru competitiviv pentru a lucra in Romania", a spus Bruno Ribo.

El a afirmat ca investitiile de anul acesta ale Grupului ArcelorMittal in unitatea siderurgica de la Galati se vor ridica la 40 de milioane de euro. "Incepand din trimestrele III si IV ale anului trecut, combinatul a inregistrat un rezultat operational pozitiv, insa in continuare profitul financiar se afla pe minus. Acest lucru inseamna ca ArcelorMittal isi poate acoperi singur cheltuielile, dar ca Grupul ArcelorMittal sprijina unitatea de la Galati, prin alocarea sumelor necesare investitiilor, care in acest an se ridica la peste 40 de milioane de euro. In concluzie, putem spune ca vedem lumina de la capatul tunelului, dar suntem inca in tunel si va trebui sa continuam transformarea din combinat si chiar sa o acceleram", a declarat Bruno Ribo.

Referitor la investitiile care se vor face, Ribo a vorbit despre realizarea unei noi linii de tabla acoperita organic si a alteia de producere a apei demineralizate, precum si de investitii la linia de zincare sau la masina de planat la cald de tabla groasa.
Totusi, conducerea companiei nu exclude sa se mai reduca numarul de angajati prin aplicarea schemelor de plecari voluntare.
"Cand investesti 85 de milioane de euro, asa cum am facut la Furnalul 5, ai mai mult control asupra productiei si nu mai ai nevoie de un numar similar de muncitori cu cel de anul trecut. Vrem sa ne imbunatatim eficienta, acest lucru nu se poate opri. Anul trecut am aplicat solutia de pre-pensionare, care a fost acceptabila pentru oamenii nostri, si exista probabilitatea de a continua acest proiect si lunile viitoare", a declarat Bruno Ribo.

Citeste si:
ArcelorMittal Galati: Am avut un inceput dificil de an
Inceput dificil de an pentru...

Anul trecut, 365 de angajati aflati in prag de pensionare au plecat in urma aplicarii acestei scheme, astfel incat pe platforma siderurgica a Combinatului de la Galati sunt acum aproximativ 6.500 de salariati.

Conducerea combinatului se asteapta ca productia de otel de la Galati sa depaseasca 2 milioane de tone anul acesta, cu 300.000 de tone mai mult fata de 2014. Combinatul face parte din grupul ArcelorMittal, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
ArcelorMittal Galati va suprima 1.500 de posturi pana in 2020