Daca tranzactia se va concretiza, cele doua branduri iconice isi vor intensifica prezenta globala si in State. Deal-ul ar putea fi anuntat curand, a declarat una dintre persoanele familiare cu negocierile si, conform alteia, 3G va incheia tranzactia prin filiala Heinz.

Kraft dar si alte companii ce vand produse ambalate intampina probleme din cauza schimbarii rapide a pietei si a clientilor care incep sa prefere din ce in ce mai mult produse naturale, neambalate. Acest lucru probabil a si impins 3G sa vina cu o oferta pentru gigantul alimentar.

Wall Street Journal a raportat anterior ca 3G cauta agresiv companii pentru achizitie, dupa ce a anuntat ca are la dispozitie 5 miliarde de dolari pentru astfel de activitati. Compania este deja un jucator major in segmentul alimentar. Co-fondatorul miliardar Jorge Paulo Lemann a fost actionar major in producatorul de bere InBev.

In 2013, 3G a facut echipa cu compania de investitii a lui Warren Buffet, Berkshire Hathaway Inc. pentru a cumpara Heinz pentru 23 de miliarde de dolari.